avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog explicatie termeni juridici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog explicatie termeni juridici

Buna ziua,

In urma unei notificari facute catre Apolodor, am primit raspuns si nu inteleg urmatoarea fraza din raspuns,pe care v-as ruga daca se poate sa-mi explicati si mie " Babeste" cum se zice , pe intelesul unui om de rand si anume:

" Conform prevederilor Legii 10/2001, art.14, in situatia in care imobilul restituit, face obiectul unui contract de locatiune, noul proprietar se va subroga in drepturile si obligatiile persoanei juridice detinatoare, in speta Primaria Municipiului Bucuresti, chiriasul urmand a renegocia cu acesta celelalte clauze ale contractului."

Va dau cateva detalii poate va ajuta sa-mi raspundeti.
Locuiesc intr-o casa retrocedata, cu contract de inchiriere cu Apolodor.Am platita chiria la zi, si in urma mai multor procese proprietarul a castigat casa pe care a vanduto imediat. Acum cei care au cumparato vor in baza mai multor notificari trimise de ei catre noi sa iesim din casa, sa evacuam casa.Mentionez ca nu au hotarare judecatoresca de evacuare si nici nu exista vreun contract intre mine si actualii proprietari, si nici nu a existat nici intre mine si primul proprietar care a castigat casa,deoarece ei nu vor sa faca contract ci vor sa le eliberam casa pentru a o demola si a-si construi altceva. Actualii proprietari au fost la Apolodor si in baza contractului lor de vanzare cumparare au reusit sa ne rezilieze contractul pe care-l aveam cu Apolodorul si care era valabil pana in 2014. Apoi eu am facut o notificare catre Apolodor la care am primit un raspuns din care si fraza de mai sus pe care v-am rugat sa mi-o explicati.
Multumesc anticipat celor ca i-mi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Bonjurica , utilizator 12:39, 14 Martie 2011
pe babeste ei va spun ca nu mai au nicio calitate si va trimit sa incheiati un nou contract de inchiriere cu noul proprietar. acesta e o obligat sa incheie un contract cu dvs pe o perioada determinata.
Va multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare. Eu le-am facut o notificare actualilor proprietari prin care am solicitat " continuarea raporturilor de natura contactuala conform legislatiei in materie, Lg. 10/2001 si OUG. 40/1999, iar actualul proprietar nu vrea sa incheie cu noi un contract sustinand ca nu este obligat si ca el ne va da in judecata sa ne evacueze,iar in instanta va solicita ca noi sa-i platim toate cheltuielile de judecata plus avocatul dansului si mai spune ca ne va cere in instanta pe toata perioada in care am ocupat imobilul 400 euro / luna.In cazul in care proprietarul este obligat sa incheie cu noi un contract de inchiriere poata sa ne ceara 400 euro/luna, ca asa vrea el? Eu stiu ca exista o lege care zice ca: cuantumul chiriei nu va depasi 15% din venitul / familie , daca nu gresesc.Va multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare imobil retrocedat: va rog un sfat din partea dvs. Bonjurica Bonjurica Suntem o familie care \"inca mai locuim dar nu stiu pentru cat timp\" intr-o casa din anul 1900, o casa revendicata de doi mostenitori care au fost despagubiti ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ajuns la final lautz lautz Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Pe data de 01.04 am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil pe 6 luni. Acesta expira in 30.09. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract inchiriere anisssia anisssia buna ziua/buna seara Am reusit dupa 10 ani de procese sa recastig casa bunicii mele, cladire nationalizata. Cu tot cu chiriasii statului inauntru. Acestia nu ... (vezi toată discuția)