avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere ajuns la final
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere ajuns la final

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: Pe data de 01.04 am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil pe 6 luni. Acesta expira in 30.09. Vreau sa stiu daca proprietarul ma poate evacua, si daca da in ce termen. Eu am discutat cu proprietarul si nu a spus nimic de evacuare, daor am renegociat chiria (s-a marit). El doreste in continuare sa raman in chirie dar pana cand nu stiu.
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 12:53, 29 Septembrie 2008
Daca termenul contractual se implineste pe 30.09. atunci ar trebui ca pe 01.10 sa parasiti imobilul ce a facut obiectul inchirierii si intr-adevar, in cazul in care proprietarul nu mai doreste prelungirea contractului, va poate evacua (problema evacuarii este mai ampla si nu cred ca este necesar sa o dezbatem in stadiul actual). Daca ati renegociat chiria, in mod normal ar insemna ca proprietarul doreste continuarea locatiunii insa pentru a fi sigur, incheiati un act aditional la contractul de inchiriere in care sa specificati noul cuantum al chiriei si prelungirea duratei contractuale pana la data pe care o stabiliti de comun acord (daca proprietarul este persoana fizica, inregistrati actul aditional la administratia finantelor publice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, ... Ion03 Ion03 Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, fara notar si semnat de mine (proprietar) si chirias. Chiriasul a fost unul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract officemvp officemvp Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti in cazul unei actiuni in evacuare dintr-un apartament restituit fostilor proprietari in anul 2006 si predat prin ... (vezi toată discuția)