avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... de cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

de cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale

Buna ziua,
Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ocupa de problemele asociatiei cu responsabilitate: sunt multi datornici cu datorii mai mari de trei ani de zile, nu sunt la curent cu schimbarea legilor (cea privind calculul caldurii de ex), dar au stiut sa-si mareasca salariile fara a convoca ad gen, etc. Oricum sunt si oameni fara pregatire, si asta poate fi o explicatie a faptelor lor, nu neaparat reaua-vointa.
Am organizat ad gen in sedinta extraordinara. Prima oara nu au fost 50%+1 locatari prezenti, a doua oara nu am gasit absolut toti oamenii sa-mi semneze tabelul nominal (am afisat convocatorul la toate etajele - s-au rupt de cinci ori, si am tiparit si fluturasi pt toate apartamentele) asa ca inspectorul de la Primarie a motivat ca oricare dintre cei care nu au semnat poate contesta in judecata hotararile luate la sedinta.
Intrebarea mea este: se poate organiza o a treia sedinta la care sa se poata lua hotarari sau nu? Nu voi reusi cu siguranta sa obtin toate semnaturile celor din bloc.
Si mai vreau sa va spun ca presedintele a organizat o alta ad gen a locatarilor, concomitent cu a noastra, astfel ca cea de-a doua ad gen in sedinta extraordinara a coincis cu prima lor sedinta (initial a fost o distanta de doua zile, dar am modificat noi data ca sa ne suprapunem).Cenzora a declarat sedinta (a doua) extraordinara a locatarilor ilegala deoarece comitetul de initiativa este format doar din trei persoane si nu din 20% din locatari, spunand ca lista cu 20% semnaturi ale locatarilor atasata convocatorului trebuia sa fie considerata tot comitet de initiativa(!!??). La prima sedinta extraordinara cenzora nici nu s-a prezentat.
Poate ne luminati si pe noi ce avem de facut, pentru ca asteptand sa se completeze tabelul nominal nu ne mai rezolvam niciodata problemele.
Va multumesc si va doresc numai bine.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:35, 18 Martie 2011
Nu înţelegeţi... a doua şedinţă organizată de dvs s-a suprapus cu cea organizată de actuala conducere. Practic trebuiau ţinute împreună. Acea şedinţă, a actualei conduceri, a avut cvorum sau trebuie reconvocată?
In primul rand, aveau dreptul sa organizeze o sedinta concomitent cu sedinta extraordinara ? Ei n-au mai organizat o sedinta din 2007, iar acum ...

Nu a avut cvorum. Unii dintre locatari au semnat pe lista sed extraord, altii pe lista sedintei obisnuite, iar altii pe ambele liste. Chiar impreuna sa fi semnat pe aceeasi lista nu se faceau 100 si de oameni, am fost doar 40.

Bineinteles ca am tinut sedintele impreuna. Oamenii au pus intrebari, dar nu li s-a raspuns nimic pe motiv ca nu este indeplinita conditia de cvorum. Daca nu se puteau lua hotarari, macar se putea discuta pe marginea problemelor. ..
Atunci urmariţi când se va reconvoca sedinta "lor". Următoarea va fi statutară chiar dacă nu va avea cvorum. Atunci cereţi completarea ordinii de zi cu punctele care vă interesează iar, dacă aveţi susţinere, se vor aproba cu 50%+1 din cei prezenţi.
Dnul silviu_n are dreptate faceti cum a indicat el in ultima postare.
@cepraga,
Ati procedat foarte bine si legal. Atat prima convocare cat si reconvocarea s-au facut conform legii. Asa ca la cea de a 2-a puteati sa luati hotarari. Era cu atat mai bine sa luati hotarari cu cat acea adunare reconvocata s-a suprapus cu adunarea convocata de conducerea asociatiei.
Daca, asa cum ati aratat, nu s-au luat hotarari, considerandu-se de actuala conducere ca nu s-au indeplinit conditiile statutare, probabil ca vor proceda dumnealor la reconvocarea adunarii generale.
Asa ca participati si dumneavoastra la aceasta adunare reconvocata de actuala conducere. Faceti propuneri in aceasta adunare sa schimbati lucrurile si va mearga mai bine.
Teama ca cineva care nu a semnat pe tabelul convocator, ar putea sa conteste hotararile adunarii in instanta, este neintemeiata. Conform legii o hotarare a adunarii generale poate fi atatcata in instanta in 45 de zile indiferent ca persoana respectiva a participat sau nu la adunare, indiferent ca a semnat sau nu un convocator, ca a votat contra sau pentru, ca adunarea a fost convocata legal sau nu, ca a fost statutara sau nu ...
Adica orice adunare, indiferent cat de legala, statutara, cu participare de 100% ar fi, poate "beneficia" de nemultumiti ce pot actiona in instanta pentru anularea hotararilor luate. Dar atat timp cat hotararile luate nu-i afecteaza "la buzunar" pe membrii asociatiei, nu cred ca va initia cineva actiune in instanta. Apoi chiar daca ar face acest demers are toate sansele sa piarda vremea pentru ca instanta poate constata legalitatea desfasurarii adunarii generale si valabilitatea hotararilor luate.

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)