avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt disperata!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt disperata!

Sunt intr-o situatie foarte disperata si complicata si caut un mijloc de scapare,pe sotul meu l-au arestat in urma cu 6 ore in vama bors.povestea arestarii e complicata,la varsta de 17 ani a fost prins purtand asupra lui un cartus de vanatoate si un cutit incadrat ca "arma alba" i-au fost dati 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare,in anul 2009 a fost prins conducand fara permis ,nu iesise inca din termen mai avea 6 luni,din cauza aceasta ce-i 2 ani suspendati au fost lipiti la o pedeapsa de 9 luni pentru conducere fara permis c,deci 2 ani si 9 luni cu executare,pe toata perioada procesului nu i sau acceptat probe cu martori,intrucat eu eram in dreapta lui,avand permis am spus ca mie mi se facuse rau si a trebui sa conduca in caz de forta majora,adica sa ma trasporte la cel mai apropiat punct spital,nu mi s-au acceptat actele medicale care dovedeau starea mea de sanatate,nu s-a luat in calcul nici faptul ca el intre timp a dobandit permisul de conduce intr-o alta tara europeana,nu s-a tinut cont ca el in romania a facut scoala de soferi dar nu a reusit sa se prezinte la examen fiind plecat din tara la apel din nou s-au respins proba cu martor si acte si pe data de 3 martie 2011 i-a fost dat de la curtea de apel iasi interdictie de a parasi tara,nu a fost instiintat nici avocatul despre interdictie pe data de 24 februarie data la care a fost penultimul proces,ultimul proces fiind programat pe 10 martie 2011 adica dupa ce dupa ce interdictia i-a fost data,recursul de la iasi a fost respins si pe data de 11 i-a fost tiparit mandatul,acasa nu a ajuns nimic ,nici la firma avocatului nu a ajuns nici o hartie cu privire la condamare dar azi la vama a fost retinut.eu sunt insarcinata in luna a 8-a,nu suntem casatoriti,ce mai pot face sa redeschid procesul,ce motive se mai pot invoca pentru o eliberare conditionata sau ceva....
pai daca a fost retinut in baza unui mandat de executare a unei condamnari definitive nu mai prea aveti ce sa faceti. Daca a incercat sa plece din tara deci nu s-a supus interdictiei de a nu parasi tara, fiind dat in consemn la frontiera, cel mai probabil e retinut 24 de ore si va fi prezentat pentru arestare preventiva 29 zile intrucat nu a respectat prima masura stabilita de instanta. Daca are avocat discutai cu el. Pentru noi e mult mai greu sa ne pronuntam fara sa cunoastem in intregime situatia de fapt
El nu a stiu ca are interdictie,a aflat la vama ,daca stia nu a ar fi incercat sa plece,acum este pe arest la oradea si urmeaza sa fie transferat la penitanciarul din vaslui,nu stiu cat timp v-a sta acolo,mie mi sa comunicat ca in 9 zile v-a fi transferat pe vaslui,nu a executat nici o zi din pedeapsa,hotarerea finala a fost data pe data de 11 martie iar acasa nu a ajuns inca nici o hartie.aocatul care il avem incearca sa obtina o suspendare conditionata a execuatrii pedepsei pedeapsa aplicata incadrandu-se in dispozitiile art.81 b).datorita faptului ca eu astep in copil,ce-i drept nu suntem casatoriti,dar copilul va fi trecut pe numele lui,nu poate beneficia de o eliberare conditionata ca si intretinator de famile? poate totusi exista o solutie nu e o fapta atat de grava ,nu e pericol public,si-a recunoscut fapta ,dar din pacate s-a legat de suspendare,dar totusi trecuse mai bine de 3 sferturi din termenul de incercare,nu stiu nu exista chiar nici o speranta de care sa ma agat?
va agitati degeaba.
din cate inteleg eu deja mandatul a fost emis asa ca trebuia arestat.
e posibil sa nu fi aflat dvs dar e cam greu de crezut ca nu vi s-a adus la cunostinta despre interdictia de a parasi tara mai mult cred ca ati si fost prezenti in instanta iar avocatuul dvs si chiar dvs aveati posibilitatea sa vedeti care este pronuntarea de pe portalul instantelor de judecata.
cu suspendarea executarii pedepsei nu ati face altceva decat sa prelungiti agonia ca oricum la un moment dast trebuie sa execute pedeapsa.
succes
greu sa nu dar asta e adevarul,nu am fost instiintati,interdicia de a parasi tara este pe data de 3 martie si decizia de incheiere a procesului si mandatul este pe data de 11 martie.datorita faptului ca suspendarea de 2 ani o are atunci cand era minor deci nu se poate considera recidivist,nu i se poate redeschide dosarul si in baza atr 81 lit b si art.38 din codul penal de procedura sa i se dea cele 9 luni cu suspendare?
Vorbiti cu avocatul. Nu se poate ca sentinta sa fie pronuntata in aceeasi zi cu emiterea mandatului.Mandatul se emite dupa ramanerea definitiva.

Alte discuții în legătură

Este legala ridicarea pentru executarea pedepsei cu o copie a mandatului ? - contestatia deciziei Vioricamiron Vioricamiron Buna seara. Cumnatul meu a primit pedeapsa cu inchisoare cu executare pentru inselaciune, fapta fiind comisa in timp ce se afla in perioada de executare a unei ... (vezi toată discuția)
Recurs, aplicare sentinta cristina1515 cristina1515 Buna ziua Va rog sa ma ajutati :( Am fost judecata si am primit 3 ani cu executare pt tentativa de furt .Am facut RECURS pentru a primi pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am daca atac o hotarare definitiva? claudiadiana claudiadiana in urma unui accident rutier, sotul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. asteptam mandatul de arestare si vrem sa facem contestatie in anulare. nu stiu ... (vezi toată discuția)