avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt disperata!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt disperata!

Sunt intr-o situatie foarte disperata si complicata si caut un mijloc de scapare,pe sotul meu l-au arestat in urma cu 6 ore in vama bors.povestea arestarii e complicata,la varsta de 17 ani a fost prins purtand asupra lui un cartus de vanatoate si un cutit incadrat ca "arma alba" i-au fost dati 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare,in anul 2009 a fost prins conducand fara permis ,nu iesise inca din termen mai avea 6 luni,din cauza aceasta ce-i 2 ani suspendati au fost lipiti la o pedeapsa de 9 luni pentru conducere fara permis c,deci 2 ani si 9 luni cu executare,pe toata perioada procesului nu i sau acceptat probe cu martori,intrucat eu eram in dreapta lui,avand permis am spus ca mie mi se facuse rau si a trebui sa conduca in caz de forta majora,adica sa ma trasporte la cel mai apropiat punct spital,nu mi s-au acceptat actele medicale care dovedeau starea mea de sanatate,nu s-a luat in calcul nici faptul ca el intre timp a dobandit permisul de conduce intr-o alta tara europeana,nu s-a tinut cont ca el in romania a facut scoala de soferi dar nu a reusit sa se prezinte la examen fiind plecat din tara la apel din nou s-au respins proba cu martor si acte si pe data de 3 martie 2011 i-a fost dat de la curtea de apel iasi interdictie de a parasi tara,nu a fost instiintat nici avocatul despre interdictie pe data de 24 februarie data la care a fost penultimul proces,ultimul proces fiind programat pe 10 martie 2011 adica dupa ce dupa ce interdictia i-a fost data,recursul de la iasi a fost respins si pe data de 11 i-a fost tiparit mandatul,acasa nu a ajuns nimic ,nici la firma avocatului nu a ajuns nici o hartie cu privire la condamare dar azi la vama a fost retinut.eu sunt insarcinata in luna a 8-a,nu suntem casatoriti,ce mai pot face sa redeschid procesul,ce motive se mai pot invoca pentru o eliberare conditionata sau ceva....
ceva nu e in regula,avocatul mi-a comunicat ca recursul a fost respins si ca a ramas aceeasi sentinta de la apel iar la apel avea dat condamnare de 2 ani si 9 luni,adica o data ce e respins recursul se si pune in vigoare hotararea de la apel?atata timp cat e pe arest (nu stiu daca e arest de 29 de zile ) el are voie sa sune,sa ia legatura cu familia,avocatul?eu am sunat la bihor acolo unde este dus pe arest si mi-au spus ca lui nu ii pot comunica nimic din partea familie atata timp cat e pe arest si ca abia de maine va putea lua legatura cu familia ,de ce nu i-au dat voie in aceste 2 zile sa sune?de cine trebuie facuta cererea de transfer la un penitenciar din apropierea domiciliului?
art. 86 (7) C.p.In cazul in care instanta, tinand cont de gravitatea faptei,de imprejurarile in care a fost comisa, de conduita......poate dispune executarea pedepsei in unitatea unde cond. isi desf. activitatea sau in alta unitate...cu acordul unitatii..si daca..:-a) pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 5 ani
-b) cel in cauza nu a mai fost cond. anterior la ped. inchisorii mai mare de 1 an, afara de cazul cand cond. intra in veunul din cazurile prev. de art. 38.
Incercati prin contestatie in anulare sau revizuire modificarea solutiei ...desi sistemul este reticent la astfel de incercari....
Altfel, nu va ramane decat resemnarea si asteptarea.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
avvalentina, utilizator
probabil ca o sa fiti anuntata telefonic despre depunerea in arest o.
are dreptul la telefon insa cu ce telefon ?
daca este in arest o sa-si cumpere cartela si o sa va sune.
daca este condamnat definitiv o sa fie depus in cel mai scurt timp in cel mai apropiat loc de detinere urmand ca sotul dvs sa solicite transferul l;a penitenciarul cel mai aproape de domiciliu.
ca sa urgentati sosirea in penitenciarul din apropierea domiciliului puteti sa introduceti o actiune de judecata la instanta de domiciliu si asa ,in momentul in care va fi citat va fi transferat la penitenciarul din apropiere.
vedeti legea 275/2006 ca sa va lamuriti cu transferul.
succes
la ce se refera contestatia in anulare sau revizuirea?el ami are un proces la valsui chiar pe 6 aprilie,e posibilsa il transfere pana atunci ,pentru proces?poate un procuror sa ceara interdictia de a parasi tara fara ca judecatoarea sa ceara asa ceva?
Pentru ce este "procesul "de pe 6? Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai extraordinare de atac. Prima poate fi introdusa de cel impotriva caruia se face executarea in 10 zile de la inceperea executarii pt. motivele:
-procedura de citare nu a fost indeplinbita legal( trebuiesc verificate citatiile, sa fie legal intocmite)
-cand partea dovedeste ca la termenul cand inst. de recurs s-a pronuntat ,a fost in imposibilitate de a se prezenta.
Celelallte motive nu au incidenta in cazul dvs.
Revizuirea se poate cere:
-cand s-au descoperit fapte si imprejurari necunoscute de instanta pa pronuntare;( puteti aduce o adeverinta de la un loc de munca si solicitati executarea la locul de munca,fiind unic intretinator de familie..)
-cand exista o hotarare sau o ordonanta a parchetului referitoare la cazurile art. 394 b,c,d.( constatarea existentei unui act fals, o marturie minicoasa.. ceea ce nu se aplica la dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala ridicarea pentru executarea pedepsei cu o copie a mandatului ? - contestatia deciziei Vioricamiron Vioricamiron Buna seara. Cumnatul meu a primit pedeapsa cu inchisoare cu executare pentru inselaciune, fapta fiind comisa in timp ce se afla in perioada de executare a unei ... (vezi toată discuția)
Recurs, aplicare sentinta cristina1515 cristina1515 Buna ziua Va rog sa ma ajutati :( Am fost judecata si am primit 3 ani cu executare pt tentativa de furt .Am facut RECURS pentru a primi pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am daca atac o hotarare definitiva? claudiadiana claudiadiana in urma unui accident rutier, sotul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. asteptam mandatul de arestare si vrem sa facem contestatie in anulare. nu stiu ... (vezi toată discuția)