buna seara.Acum vreo cativa ani am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager cu bunicii mei.In tot acest timp m-am ocupat sa aiba toate cele necesare ,le-am platit menajera(mentionez ca nu am nici o clauza de intretinere cu ei).Anul trecut bunicul meu a decedat si acum bunica se poarta foarte urat,nu mai recunoaste nimic din ceea ce am facut ptr dansii, faptul ca le-am dat banii pe casa,ne ameninta pe mine si pe sotul meu ca ne ia casa si o da la cine vrea ea ca noi nu mai suntem buni.Ceea ce vreau sa va intreb este daca acest contract de v-c se poate ataca in conditiile in care in el se specifica suma de bani care le-am dat-o si daca are vreo sansa de castig.Bunica mai are 2 nepoate cu care a inceput sa reia legatura desi nu vb cu ele de vreo cativa ani.Mai avem de la doctorul de familie si o hartie ca este instabila emotional.
Nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme ... atata timp cat nu i-ati stanjenit dreptul de a folosi locuinta si nu aveti o clauza de intretinere in acel contract nu are motive de anulare a contractului de vanzare cumparare.
Pana la urma sunteti proprietarii acelui imobil, ea are doar un drept de folosinta a acestuia pe timpul vietii sale.
Este greu sa va rezilieze acest contract,daca nu chiar imposibil,pentru ca ,asa cum afirmati in cuprinsul acestui contract nu este inserata o obligatie de intretinere.
In opinia mea,nu se va putea rezilia acest contract,atata timp cat este implinita clauza de uzufruct viager.
am avut o speta in care s-a anulat contractul de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct pe eroare, batranul invocand faptul ca a crezut ca semneaza un contract de intretinere iar cumparatorul nu a prestat intretinerea....deci surprize pot exista, mai ales daca avea probleme la momentul semnarii contractului, insa in principiu contractul nu ar avea de ce sa fie anulat. Daca nu dati peste aceeasi instanta, nu veti avea probleme. :)
Va multumesc ptr raspunsuri.In legatura cu anularea c-v pe motiv de eroare pe motiv ca nu a stiut ce semneaza nu cred ca o sa am probleme avand in vedere ca notarul le-a citit citit de 3 ori ce scrie in contract inainte sa semneze amandoi.Vroiam sa stiu ce se intelege prin ''stanjenirea dreptului de a folosi locuinta'' intrucat bunica a inceput sa vanda lucrurile noastre din curte,sa sune la politie de fiecare data cand noi vrem sa intram in curte si daca cineva mi-ar putea da o solutie ptr a rezolva acest conflict cat mai repede .va multumesc
Testament
micutza19
Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)