avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... TIMPUL NECESAR STERGERII UNUI CAZIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

TIMPUL NECESAR STERGERII UNUI CAZIER

va salut.ma numesc iulian,in 2006 am fost condamnat la 3ani si 2 luni de inchisoare pentru 209 furt calificat,prin decizia instantei galati.eu ulterior in anul 2008 intorcandu-ma din spania nestiind ca aveam o hotarare irevocabila si definitiva pentru un mandat de executatre a pedepsei,pe data de 7 ianuarie acelasi an,ma aflam la evidenta populatiai galati cu scopul dea mi se elibera o noua carte de identitate,de unde am fost si arestat.ulterior am facut recurs si la a sasea luna de executare a pedepsei,printr-o hotarare definitiva a aceluiasi tribunal galati am fost pus in libertate.as vrea sa stiu de cand am cazierul pata:din 2006 de cand mi s-a eliberat mandatul de exacutare,sau din 2008 de cand am fost arestat,si dupa cat timp mi se sterge,sau daca e deja curat,multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 06:54, 16 Martie 2011
Ati fost liberat conditionat?
Pedeapsa se considera executata daca in intervalul de timp de la liberare si pana la implinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune. De la acea data incepe sa curga termenul pt reabilitare.
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 1 an pana la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.
asta inseamna ca la data de azi cazierulil am curat sau trebuie sa mai treaca timp?
Va calculam noi daca ne spuneti exact daca ati fost liberat conditionat sau cum anume ati obtinut liberarea dupa 6 luni de executare. Ce scria mai exact in hotararea jud.?
pe hotarare scria tribunalul galati ........condamna pe inculpatul........la 3 ani si 2 luni de inchisoare cu suspendare,iar in dreptul celor 3 ani si 2 luni scria:executat.
Nu se poate "cu suspendare" daca ati executat din pedeapsa in penitenciar. Hotarati-va.
Ati scris mai sus:
ulterior am facut recurs si la a sasea luna de executare a pedepsei,printr-o hotarare definitiva a aceluiasi tribunal galati am fost pus in libertate.

Despre acest recurs ne intereseaza.
Si nu mai deschideti alte subiecte pe aceeasi tema, vor fi sterse de catre moderatori.

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)
Cazier laur2310 laur2310 buna seara Daca am primit 2 luni de inchisoare cu executare care sa transformat in 2 ani si 2 luni suspendare conditionata dupa cat timp se sterge din cazier? (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)