avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... TIMPUL NECESAR STERGERII UNUI CAZIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

TIMPUL NECESAR STERGERII UNUI CAZIER

va salut.ma numesc iulian,in 2006 am fost condamnat la 3ani si 2 luni de inchisoare pentru 209 furt calificat,prin decizia instantei galati.eu ulterior in anul 2008 intorcandu-ma din spania nestiind ca aveam o hotarare irevocabila si definitiva pentru un mandat de executatre a pedepsei,pe data de 7 ianuarie acelasi an,ma aflam la evidenta populatiai galati cu scopul dea mi se elibera o noua carte de identitate,de unde am fost si arestat.ulterior am facut recurs si la a sasea luna de executare a pedepsei,printr-o hotarare definitiva a aceluiasi tribunal galati am fost pus in libertate.as vrea sa stiu de cand am cazierul pata:din 2006 de cand mi s-a eliberat mandatul de exacutare,sau din 2008 de cand am fost arestat,si dupa cat timp mi se sterge,sau daca e deja curat,multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 06:54, 16 Martie 2011
pe foaia pe care eu am primit-o la eliberarea din penitenciar scria doar:pedeapsa executata:3 ani si 2 luni,Imi cer scuzedar mai multe detalii despre recurs chiar nu pot sa va dau,pentru ca nu le stiu.dar aproximativ,credeti ca exista sansa sa am cazierul curat in momentul de fata?
În cazul dvs., dacă a trecut pedeapsa a fost executată şi a trecut şi termenul de încercare, în cazul liberării condiţionate (lucru pe care încă nu l-am înţeles), trebuie să faceţi o cerere de reabilitarea judecătorească. Cazierul nu se "curăţă" singur decât în cazul pedepselor cu amendă sau care nu depăşesc 1 an. Contactaţi un avocat căruia să îi arătaţi sentinţele. Acesta vă va putea lămuri mai bine.
pe biletul de liberare scrie in ce mod v-ati liberat .normal ca pe acest bilet de liberare se scrie ca v-ati liberat din pedeapsa de 3 ani si 2 luni insa este important sa scrieti la motivul liberarii ce scrie pe biletul de liberare.
parerea mea e ca vi s-a admis recursul peste termen si ati fost condamnat cu suspendare ,caz in care trebuie sa treaca termenul de incercare care va fost stabilit si apoi cade cazierul.
cel mai bine ar fi sa faceti rost de sentinta prin care ati fost pus in libertate.
daca nu stiti cum sa procedati ,solicitati prin scrisoare conducerii penitenciarului din care v-ati liberat ,o adeverinta din care sa reiasa condamnarea ,data arestarii precum si data liberarii si sentinta in baza careia ati fost liberat.
mai exista si posibilitatea ca sa solicitati instantei copie de pe sentinta de condamnare .
succes
Da, fara hotarari judecatoresti nu se poate calcula termenul.
Daca nu va descurcati singur puteti sa apelati la avocat.
De asemenea, cererea de reabilitare este indicat sa fie facuta de avocat.
Mai trebuie stiut si cat sunt cheltuielile judiciare catre stat si daca exista prejudiciu...
Fara hotarari nu puteti face nimic...
@LABTECOM7
Amice, poti sa stai linistit, cazierul nu se ,,sterge'' niciodata ! Se schimba doar aparentele, dar daca pe o raza de un km de domiciliul tau se fura o carpa de sters praful, tot pe tine si pe ceilalti din ,,bransa'' va iau gaborii primii la intrebari, asta si dupa douazeci de ani, chit ca ti-ai facut sau nu pedeapsa !
Si oricum, apropiatii te stiu, iar ceilalti vor afla, doar stii ce mica-i lumea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)
Cazier laur2310 laur2310 buna seara Daca am primit 2 luni de inchisoare cu executare care sa transformat in 2 ani si 2 luni suspendare conditionata dupa cat timp se sterge din cazier? (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)