avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor sunt inundata! Nu avem asociatie, cui sa ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor sunt inundata! Nu avem asociatie, cui sa ma plang?

De o saptamana am o problema cu vecina de la etajul II ( eu locuiesc la etajul I): ma inunda sistematic. Practic de cate ori foloseste apa de la baie, imi inunda coloana. Intr-o saptamana tavanul si coloana dinspre cada sunt ude, s-au ingalbenit, ba s-a desprins si tencuiala, au aparut pete de rugina si mucegai. I-am sunat la usa de nenumarate ori, dar ea nu raspunde desi este acasa. I-am inchis apa de la subsol ca s-o determin sa vina ea la noi si sa discutam. I-am pus bilet in usa cu mii de rugaminti ca sa-si repare defectiunea. Ea, nimic. Nu raspunde , nu doreste sa comunice nici verbal , nici in scris , nimic .Parca ar trai izolata(de fapt de 20 de ani de cand suntem vecini ea nu vorbeste cu nimeni, nu raspunde la salut, nu participa la actiuni de igienizare a scarii, nimic. E ciudata, ca sa nu zic altfel.) Problema grava e ca nu mai avem asociatie de proprietari sau locatari de cand toata lumea si-a facut separatii de apa sau gaze, fiecare apartament avand propriile contoare si apometre. Ne mai strangem unii dintre noi si contribuim la curatenia generala punand bani sau reparand cate ceva(bineinteles ea nu participa). Neavand asociatie nu stiu cui sa ma adresez ca s-o determin sa isi rezove problema care imi provoaca mie atatea neajunsuri. I-am pus azi un bilet in usa prin care o rugam sa repare ce are spart pe acolo si i-am dat un ultimatum spunandu-i ca in caz contrar voi apela la politie sau ii voi intenta un proces.:-/ Dar , sincer, nu stiu ce este legal sa-i fac: sa chem politia de proximitate, sa-i inchid apa de la subsol sa o dau in judecata(desi n-as vrea sa se ajunga la asa ceva)X-(
Va rog frumos sa-mi raspundeti ca sunt disperata, s-au dus pe apa sambetei banii pe zugraveala de acum un an?#-o
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 21:07, 30 Mai 2008
din pacate, acum nu va ramine decat sa actionati vecinul in judecata. Insa, pe viitor, va recomand sa incheiati o asigurare la apartament, cititi bine cluzele propuse si cautati o societate de asigurari care preia si riscul inundatiei de la vecini.
Daca vi se mai intampla astfel de evenimente, anuntati societatea de asigurare, ei vor face o constatare si vor achita contravaloarea reparatiilor. Apoi, ei se vor judeca cu vecinul vinovat, in vederea recuperarii sumei pe care ati primit-o dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini ContSters289489 ContSters289489 Buna ziua , Am cumparat un apartament la etaj 3 intr-un bloc de 4 etaje. Chiriasii de sus ma inunda sistematic de fiecare data cand folosesc baia, adica am o ... (vezi toată discuția)
Posibilitate despagubire pentru inundatie apartament inaina65 inaina65 La1.10.2014 am terminat de renovat o locuinta in vederea inchirierii. Am chemat proprietarul de la etajul superior sa constate daunele anterioare si sa ne ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)