avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitate despagubire pentru inundatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitate despagubire pentru inundatie apartament

La1.10.2014 am terminat de renovat o locuinta in vederea inchirierii. Am chemat proprietarul de la etajul superior sa constate daunele anterioare si sa ne intelegem. Ma gandeam ca din bun simt ofera o suma pentru a repara impreuna paguna pricinuita. Dupa ce i-am explicat despre ce este vorba nu a mai raspuns la telefon.
Pe 18 noiembrie 2014 am fot chemata de presedintele asociatiei sa constat ca iar a fost inundata locuinta. Astfel ca toata munca si cheltuiala s-au dus pe apa sambetei. Am cheltuit numai cu zugravitul 2000 de lei deoarece a fost necesar sa dea jos gletul si sa refaca zugraveala cu vopsea Spor care este destul de scumpa.
Am incercat sa discut cu pagubitorul si a parut ca e dispus sa repare paguba, dar acum spune ca nu are timp, nu raspunde la telefon.
Am intocmit un proces verbal in care am mentionat ce s-a intamplat, a fost semnat de presedintele asociatiei si de un vecin care a fost si el afectat de aceasta inundatie. Domnul a fost chemat sa semneze procesul dar a spus ca nu are timp.
Ce pot sa fac in continuare pentru a recupera prejudiciul?
M-am gandit sa-l notific prin asociatia de proprietari si prin avocat, apoi sa-l dau in judecata
Multumesc de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:11, 27 Noiembrie 2014
L nr 230/2007
Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As avea nevoie de un sfat Elisa40 Elisa40 Eu locuiesc intr-un ap de bloc iar de 10 ani sunt inundata constant de fam care locuieste deasupra mea.M-am saturat de aceasta situatie....AM AJUNS LA LIMITA ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat în mod repetat și refuză să-mi plătească parchetul degradat. ce trebuie să fac ca să-l dau în judecată? ELY63 ELY63 Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: am un vecin care m-a inundat . La bucatarie am parchet care s-a umflat deoarece i s-a spart racordul de la ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)