avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As avea nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As avea nevoie de un sfat

Eu locuiesc intr-un ap de bloc iar de 10 ani sunt inundata constant de fam care locuieste deasupra mea.M-am saturat de aceasta situatie....AM AJUNS LA LIMITA RABDARII.Tavanul meu arata ca naiba ,am ajuns sa zugravesc anual dar tot degeaba.Azi zugravesc maine ma inunda.Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in aceasta situatie.Ma refer la o solutie pe cale juridica deoarece pe cale amiabila nu am rezolvat nimic.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:38, 12 Iulie 2009
O solutie ar fi sa incheiati o polita de asigurare a locuintei care sa cuprinda si aceste evenimente asigurate - inundatiile din apartament ( nu doar calamitatile naturale). Oricum asigurarea de locuinta este obligatorie din 1 iulie a.c.
Puteti si sa-l dati in judecata pe vecin, pentru despagubiri, intrucat distrugerile materiale si chiar daunele morale pe care vi le provoaca acest comportament al sau sunt destul de usor de dovedit: decat sa va plateasca anual o zugraveala noua si c-val unui concediu de refacere a nervilor pe timpul zugravitului, poate va prefera sa isi repare tevile si instalatiile de apa din apartament.
nu sint in masura sa va dau un sfat juridic, va pot sfatui sa faceti o asigurare pe apart Dvs, si daca se mai inunda, asiguratorul va merge pentru banii de reparatie la vecini :foottap:... s-ar putea sa devina mai atenti .
Ati putea solicita comitetul sa vina sa constate situatia si sa intocmeasca un proces verbal de situatie.
Apoi sa notificati pe vecinul de deasupra despre obligatia de a va repara/reface casa/camera.
In caz ca nu doreste sa repare nu aveti decat sa va judecati cu el solicitand instantei sa il oblige la plata cheltuielilor pe care le-ati realizat dvs. si pe care ar trebui sa le puteti dovedi cu inscrisuri autentice.
Nu cred insa ca asiguratorul va incheia o astfel de politia pana nu va reparati stricaciunile.
Ar fi bine - ma gandesc- sa evitati sa le spuneti ca va inunda de 10 ori pe an. S-ar putea fie sa va mareasca prima fie sa nu vrea sa incheie asigurarea.:)
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
As vrea sa stiu ce proceduri sunt necesare pt a le deschide un proces si cam la cat ar putea ajunge costul acestuia.
Pentru a deschide proces va trebuie un avocat bun, multa rabdare si " ceva " bani, in functie de paguba pe care o reclamati.
Succes.

Alte discuții în legătură

Am fost inundat de vecinul meu a 3-a oara anticoade anticoade Buna ziua. De curand am fost inundat de catre vecinul meu a 3 oara in 14 zile de fiecare data am vb cu el si ma minte intruna ca va repara .Doresc sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate si nepasare gabidd gabidd Buna ziua, Am citi si recitit forumul si nu sunt singurul cu acesta problema, insa vreau sa duc la un alt nivel aceasta problema Sunt inundat de vecina de ... (vezi toată discuția)
Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)