avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As avea nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As avea nevoie de un sfat

Eu locuiesc intr-un ap de bloc iar de 10 ani sunt inundata constant de fam care locuieste deasupra mea.M-am saturat de aceasta situatie....AM AJUNS LA LIMITA RABDARII.Tavanul meu arata ca naiba ,am ajuns sa zugravesc anual dar tot degeaba.Azi zugravesc maine ma inunda.Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in aceasta situatie.Ma refer la o solutie pe cale juridica deoarece pe cale amiabila nu am rezolvat nimic.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:38, 12 Iulie 2009
Faceti curatenie si cand sunteti aproape gata faceti asigurarea la o firma . Poate tine curatenia si nu va inunda chiar atunci. Apoi la prima inundatie mai mare chemati-i pe cei de la firma de asigurari. In acest fel va recuperati paguba prin polita de asigurare, vecinul plateste despagubiri la asigurator si nu mai faceti dv alte demersuri. Cei de la asigurai stiu ce demersuri trebuiesc facute. Nu va trebuie martori, dovezi, etc. Economisiti timp, bani si va protejati proprietatea si sanatatea .
raspunsul lui adriantot este scurt, clar si la obiect, reprezentind cea mai buna solutie pentru astfel de cazuri.
de luat aminte pentru cei cu pregatire juridica, care ar fi trebuit sa fie primii care sa dea un astfel de raspuns ;)
Si eu recomand doar renovarea locului inundat, punerea la punct a apartamentului, apoi incheiata polita de asigurare a apartamentului si dupa ce va inunda, va veti efectua reparatiile pe banii asiguratorului iar apoi acesta se va indrepta impotriva vinovatului.
Cand ira veti fi inundata, veti apela la acelasi mecanism iar vecinul va fi dat in judecata de catre asiguratorul care ii va lua si pielea (asiguratorii sunt experti in asta!), astfel ca fara dureri de cap, fara cheltuieli inutile, fara timp si nervi pierduti pe la usile vecinilor pentru obtinerea de marturii sau prin instante rezolvati situatia astfel incat a doua oara, sau cel mult a treia oara vecinul, cu siguranta, nu va va mai inunda.
Calea scurta este cea mai buna! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundat de vecinul meu a 3-a oara anticoade anticoade Buna ziua. De curand am fost inundat de catre vecinul meu a 3 oara in 14 zile de fiecare data am vb cu el si ma minte intruna ca va repara .Doresc sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate si nepasare gabidd gabidd Buna ziua, Am citi si recitit forumul si nu sunt singurul cu acesta problema, insa vreau sa duc la un alt nivel aceasta problema Sunt inundat de vecina de ... (vezi toată discuția)
Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)