avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa jumatate de norma.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa jumatate de norma.

Sotia mea lucreaza de 1 an si putin cu jumatate de norma. Am inteles, citind pe acest forum, ca trebuie sa cotizeze 24 luni pentru a primi somaj.
Inainte sa se angajeze aici, a avut somaj de studii, imediat dupa absolvirea facultatii, timp de 9 luni. Se calculeaza si cele 9 luni in care a primit somaj, ca vechime, sau este nevoie sa lucreze inca 1 an pentru a putea primi soamj.
Studiile superioate se calculeaza la vechime?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:44, 14 Martie 2011
In cazul unei jumatati de norma da, ii trebuie 24 de luni. Nu se iau in calculul vechimii in munca lunile in care a fost in somaj decat ca stagiu asimilat pentru pensie. Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aibe un stagiu de 12 luni (sau 24 in cazul 1/2 norma) anterior datei concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de 2 ani crestere copil mirela70 mirela70 Buna seara,pe 15 aprilie se termina concediul de 2 ani pentru crestere copil si la job ma primesc doar o luna cu 4 ore apoi vor sa ma dea in somaj.Este in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru somaj IstratiEvelina IstratiEvelina Buna seara, Va rog frumos sa-mi precizati daca studiile superioare (4 ani) absolvite cu diploma de licenta sunt asimilate stagiului de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)
Cat este somajul ! ContSters79307 ContSters79307 Buna ziua ! Sunt in somaj din 25.12.2008 si abia pe 19.03.2009 am primit indemnizatia de somaj retroactiv. Pe cupon scrie ca indemnizatia de somaj este in ... (vezi toată discuția)