avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de lichidare

Buna ziua, mi-am depus demisia la zi in 15.02.2011 si pana acum angajatorul nu m-a contactat pentru formalitatile de lichidare. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa primesc in actualele conditii legislative si in ce termen. Dat fiind faptul ca de la inceputul anului cartile de munca nu se mai tin la ITM ce si de la cine trebuie sa primesc?!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:42, 15 Martie 2011
Fiind interesul dv. trebuie sa mergeti la unitate sa faceti lichidarea. Trebuie sa primiti decizia de incetare a contractului, cartea de munca inchisa la data de 31.12.2010 si verificata de ITM, adeverinta privind activitatea desfasurata de la 01.01.2011 pana la incetare, drepturile salariale aferente perioadei lucrate.
Intrebare: preavizul de 15 ziel l-ati efecuat? Trebuia sa lucrati pana la data de 8 martie.
Multumesc pt. raspunsul prompt! Mentionez ca nu am lucrat decat din 24.01.2011, nu din anul 2010 si nu am efectuat preavizul deoarece mi-am dat demisia la zi, angajatorul fiind de acord sa renunte la perioada de preaviz.
Pe langa decizia de incetare a CM, adeverinta si drepturi salariale nu se face si nota de lichidare... Scuze daca intrebarile mele par naive :)
1. Nota de lichidare nu este un document obligatoriu, prevazut in legislatie.
2. Daca angajatorul obisnuia sa intocmeasca note de lichidare fostilor salariati si daca aveti neaparat nevoie de asa ceva o puteti solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie crysstone crysstone buna ziua in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Demisia AndreiD90 AndreiD90 Buna seara! Ce acte trebuiesc semnate dupa ce mi-am dat demisia (fortat fiind de angajator si amenintat cu acte de violenta)? In cazul in care trebuie ... (vezi toată discuția)