avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna seara!

Ce acte trebuiesc semnate dupa ce mi-am dat demisia (fortat fiind de angajator si amenintat cu acte de violenta)? In cazul in care trebuie sa semnez anumite acte, ce se intampla daca refuz? Pot fii tras la raspundere in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 19 Octombrie 2014
Dupa inregistrarea demisiei la angajator (obtii numar si data de inregistrare), efectuezi perioada de preaviz stabilita in contractul de munca. Odata finalizata perioada de preaviz, soliciti eliberarea unei adeverinte de vechime si a unei note de lichidare. Odata cu lichidarea drepturilor salariale ar trebui sa primesti urmatoarele: decizia de incetare a activitatii tale, adeverinta de vechime si nota de lichidare.
In afara de demisie (unde este necesara semnatura ta), nu vei mai semna niciun document.

Cu bine,
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Nota de lichidare nu are niciun suport legal. Prin urmare, va puteti lipsi de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)
In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
Nota lichidare bettyco bettyco In data de 25.09.2012 mi-am inaintat demisia fara preaviz si aceasta a fost acceptata.Sunt obligati sa-mi faca lichidarea sau trebuie sa inaintez eu o cerere ... (vezi toată discuția)