avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere de pensionare respinsa - trebuie ridicat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere de pensionare respinsa - trebuie ridicat carnetul de munca?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, dosarul meu de inscriere la pensia pentru limita de varsta depus in data de 23 dec 2010, a fost respins. Este o adeverinta cu grupe de munca pe care casa de pensii nu o accepta, pe motivul ca e incorect completata. Mi-au trimis instiintare sa ridic cartea de munca. Nu am ridicat-o de la casa de pensii deoarece nu stiu ce sa fac. Intrebarea este: pot ridica acea carte de munca fara sa fie probleme?daca eu castig spre exemplu in instanta contestatia, ei pot sa imi respinga din nou dosarul ca nu am acolo cartea de munca in original? Multumesc anticipat de raspuns! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: assy , utilizator 09:41, 24 Martie 2011
Nu este nicio legatura intre contestatie si ridicarea carnetului de munca. Ridicati-va carnetul de munca de la casa de pensii, o copie a acestuia o sa va trebuiasca si in instanta.

assy a scris:
daca eu castig spre exemplu in instanta contestatia, ei pot sa imi respinga din nou dosarul ca nu am acolo cartea de munca in original?

Evident ca nu! Vor pune in executare sentinta, atat. Oricum, la dosarul aflat la casa de pensii ramane o copie a carnetului de munca.

Urmatoarele intrebari in legatura cu aceasta situatie va rog sa le puneti in continuarea acestui topic. Multumesc si succes!
Multumesc frumos!
Alte intrebari le voi pune cu siguranta in continuarea acetui topic1
Numai bine, sa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)
Dosar incomplet depus in instanta luciapopp luciapopp Buna ziua, Anul trecut ,am depus la tribunal cerere prin care chemam in instanta casa de pensii privind modul de calcul al pensiei. Am depus la dosar mai ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare argava argava Va multumesc pentru raspunsul la prima mea intrebare, dar as vrea sa-mi raspundeti la inca o intrebare. Ce acte trebuie sa-mi dea firma pentru ca eu sa-mi ... (vezi toată discuția)