avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incalcare contract imprumut de catre banca...ce pot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incalcare contract imprumut de catre banca...ce pot face?

Buna ziua, am contractat acum 5 ani un imprumut pentru achizitionarea unui autoturism, am platit ratele la zi pana anul trecut cand datorita situatiei economice...am renuntat efectiv la autoturism..pierzand astfel banii depusi in aproximativ cinci ani de zile.....
Ieri am primit de la banca o notificare in care ma anuntatu ca autoturismul la care eu am renuntat a fost vandut ...cu o SUMA DERIZORIE... si ca eu mai sunt datoare la banca cu diferenta de bani pana la valoarea de vanzare initiala a autoturismului...
Cu alte cuvinte,am pierdut deja 5000 E ( rate platite in 5 ani ) ei au vandut masina cu ...3000 E si-mi cer diferenta pana la 12000E...adica inca 4000E...
Este corect???Este normal???? In contrat este specificata obligativitatea bancii de a ma notifica cu 5 zile inainte de punerea in vanzare a autoturismului pentru a-mi da posibilitatea de a participa la acea vanzare, insa nu am primit nimic........
Sunt disperata, incotro sa o iau...ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: arcopal , utilizator 08:09, 15 Martie 2011
Buna seara !
Angajati avocat care sa va consilieze/reprezinte in raport de situatia concreta ...
In practica insa cam asa sta treaba ... in sensul ca sumele obtinute din vanzarea automobilelor sunt derizorii de cele mai multe ori in astfel de situatii (masina vanduta la licitatie de banca/dealer) ... Stiu ca e tardiv si poate , pun si paie pe foc, insa trebuia sa va ganditi mai bine inainte de a lua decizia ....
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
A mai trecut cineva prin asa ceva?? Am sa-mi caut avocat, bineanteles, vreau sa stiu daca cineva a mai patit asa ceva si cum s-a solutionat? Nu este corect ceea ce au facut, poate aflu ca masina mea a fost cumparata la acest pret de nimic chiar de "banca"( ma rog,angajati ai bancii...),vreau sa cred ca incalcarea de catre banca a contractului are totusi efecte...
Mulumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere Ana Nichita Ana Nichita Buna ziua! Concubinul mamei avea pe numele sau 2 masini, insa pe una dintre ele, un automobil, l-a vandut la fiare vechi, iar persoana care a luat masina nu ... (vezi toată discuția)
Cum se plica prevederea majorarii tva la un contract de cumparare autoturism la care plata integrala s-a facut inainte de 01.iulie 2010 Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU In calitate de persoana juridica am incheiat cu un dealer auto in luna aprilie un contract de cumparare autoturism cu termen de livrare masina in 15 ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa revanzare. pentru masina cumparata de noua. MihaiMih MihaiMih Buna ziua! Am o intrebare referitoare la taxa auto. Vorbim despre o masina din aprilie 2008, cumparata de noua din Romania. De curand am cumparat o ... (vezi toată discuția)