avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fisa fiscala, venit baza calcul
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fisa fiscala, venit baza calcul

Buna,

Sunt programator, scutit de impozit.
As avea o intrebare: e normal ca in fisa fiscala pe anul 2010 (in care am fost scutit de impozit), in coloana "Venit baza de calcul", sa fie trecut 0 pe fiecare luna?

Coloana "Venit baza de calcul " si coloana "Impozit lunar" sunt ambele 0, pe toate lunile anului.

Mie mi se pare putin ilogic, sa fie trecut aici 0. Din cate am inteles , asa este programul pentru fise fiscale, pentru a rezulta impozit = 0, ceva de genu sa se faca 16% x 0 = 0, cand matematic vorbind e mult mai logic 0% x venit baza calcul = 0.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:28, 15 Martie 2011
Este corect, deoarece in coloana "venit baza de calcul" se trec veniturile impozabile (adica venitul brut minus CAS, CASS, somaj, deducerea personala), nu venitul realizat (care se trece in prima coloana, "venit brut").
Cum sunteti scutit de plata impozitului, suma impozabila este zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit salarii dantemircea dantemircea Buna seara pentru un salariu brut pe jumatate de norma valabil in 2012 de 360lei,cu un copil minor in intretinere care sunt deducerile si cat se plateste ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala kerekesmargo kerekesmargo Valoarea tichetelor de masa acordate intr-o luna se ia in calcul la stabilirea sumei care nu se impoziteaza ( deducerea de baza) ex. venit brut la functia de ... (vezi toată discuția)
Mod completare fise fiscale ncris78 ncris78 Buna ziua, As vrea sa stiu daca la fisele fiscale pe 2009, la rubrica venit brut, trebuie trecut salarul brut realizat, adica cel inscris in cartea de munca? (vezi toată discuția)