avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate solicita plata retroactiv pentru copiii care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate solicita plata retroactiv pentru copiii care nu au fost trecuti la intretinere

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza corect din punct de vedere legal in aceasta situatie: doi copii nu au fost trecuti la plata intretinerii din momentul aducerii acasa de la maternitate si pana in prezent (mai exact, noua luni) - nu am fost anuntati de catre reprezentantii asociatiei de proprietari ca ar trebui sa fie adaugati, nu ni s-au solicitat nici un fel de documente.

Sigur ca nu este nici o problema din punctul nostru de vedere sa fie adaugati copiii la intretinere, stim ca asa este legea - insa va rog sa imi spuneti daca se aplica retroactiv si pe lunile din urma sau este valabil doar din acest moment (cel in care sunt trecuti in cartea de imobil) in continuare.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:48, 16 Martie 2011
In lege nu scrie despre acest aspect. Vina este impartita. Aplicarea retroactiva nu se face pentru nicio lege.
De ce s-ar complica cu calcule din urma pentru cativa lei pe care i-ar scadea de la ceilalti locatari?
Nu exista stipulat prevedere care sa permita calcularea retroactiva de sume aferent numar suplimentar de persoane.
Pentru intrarea in normalitate si legalitate,proprietarul in cauza urmeaza sa informeze asociatia despre majorarea numarului de persoane ,situatie dovedita cu certificatele de nastere ale minorilor
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
goe_07, utilizator
ender.ro a scris:

nu am fost anuntati de catre reprezentantii asociatiei de proprietari ca ar trebui sa fie adaugati, nu ni s-au solicitat nici un fel de documente.

Proprietarii au obligatia sa cunoasca legea. Proprietarul trebuie sa anunte la asociatie orice schimbare cu privire la persoanele care locuesc in apatamente.
Acum pentru rezolvarea mai simpla a calculelor, discutati cu administratorul si presedintele sa achitati o suma de bani pentru perioada antrioara. Acesti bani pot intra in contul asociatiei la "alte venituri" si pot fi folositi conform legii.
La noi se practica anuntarea de catre proprietar a copiilor dupa ce acestia isi satisfac stagiul militar si atunci daca vrea proprietarul. Acum, avem o problema - nu se mai satisface serviciul militar si tre' sa gasim o alta referinta... Nashpa!
........................
Dar daca tot nu este nici-o problema, mergeti la asociatie si solicitati pe o perioada de timp (6-7 luni) ca nr. de persoane sa fie n+2 si pe viitor sa stiti cum sa procedati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane la intretinere nicoles23 nicoles23 Buna ziua, As dori si eu sa stiu ce prevede legea exact: copii incepind cu ce varsta sunt trecuti la intretinere? Vorbesc cu prieteni, cunostinte si unii ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere retroactiv adina_stefana@yahoo.com adina_stefana@yahoo.com Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o trimitere catre lege in situatia urmatoare, va rog? In mai 2014 am cumparat un apartament in bloc nou construit, intr-un ... (vezi toată discuția)
Cand trecem un bebelus la intretinere? roxanaelena.donciu roxanaelena.donciu Buna ziua Doresc sa stiu cand pot trece un bebelus la intretinere? fiindca deja ei m au trecut cu el la intretinere fara sa ma intrebe eu stand cu ... (vezi toată discuția)