avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un teren daca toti proprietarii sunt de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un teren daca toti proprietarii sunt de acord?!

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Soacra impreuna cu cei doi fii sunt de acord sa vanda un teren pe care il au in proprietate dar problema si intrebarea este? e posibil acest lucru deoarece succesiunea nu este facuta dupa decedarea socrului in urma cu opt ani ,titlul de proprietate este pe numele socrului si intabularea terenului nu e facuta? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: dana40 , utilizator 11:44, 15 Martie 2011
trebuie facuta intai succesiunea, se face simplu la notar daca sunteti toti de acord cu privire la cote. dupa iesirea din indiviziune se poate vinde.
Buna seara ! Nu se poate perfecta legal tranzactia , in conditiile date trebuie dezbatuta mostenirea , apoi efectuata intabularea bunului si abia dupa aceea se poate instraina ...
Multumesc pentru raspunsuri! Succesiunea se face la notar, am inteles acest lucru problema a fost intotdeaunea banii, #-o este o taxa fixa care se plateste sau in functie de proprietatiile care sunt.,aici e vorba de o casa de 650m patrati, un apartament de 2 camere si terenul de care va spuneam anterior de 700 metri patrati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Soțul și socrii mei au decedat.Am doi copii .Socrii mei au avut teren dat în folosință ,și apoi dat în proprietate cu legea 18/1991.Titlul de ... (vezi toată discuția)