avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitatea actului de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitatea actului de donatie

:-/se poate anula un act de donatie ,facut intre mama si fiica?
deci sa va spun cum sta problema:
Sotul meu are o bunica care a avut accident vascular cu pareza pe partea stanga ,si acum e mobilizata la pat,si a venit una din ficele ei si au convins-o sa-i faca act de donatie pe un procent din imobilul pe carte il detine ,bunica are 85 de ani. Ea a acceptat fara sa tina cont ca mai sunt inca 3 copii.Noi iam adus la cunostiinta notarei care a venit acasa sa faca actul ,ca ea este bolnava ,nu a vrut sa tina cont de opinia noastra! Am rugat-o sa imi arate ce scrie in acel act a refuzat! Ce este de facut? Va rog sa ne ajutati! :-/
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:43, 3 Iunie 2008
Un act de donatie se poate anula pentru lipsa discernamintului care impreuna cu consimtamintul formeaza voiinta juridica. Daca bunica are 85 de ani si din actele medicale ar rezulta ca are discernamintul alterat s-a putea solicita anularea actului de donatie, mai mult decit atit notarul este obligat, in cazul persoanelor in virsta sa solicite avizul medicului pentru starea de sanatate a acestor persoane visrtnice care incheie acte juridice de dispozitie. Problema este ca nulitatera, in acest caz, nu poate fi invocata decit de partile actului juridic de donatie, respectiv de bunica dv. Ar fi de dorit sa consultati pentru detalii un avocat.
Multumesc!notara ia spus matusii sotului meu sa mearga urgent la medicul de familie sa ia ceva la mana precum ca nu ia somnifere,si ca are discernamant. DAR DACA DR DA ASA CEVA ,NOI AVEM RETETE MAI VEC HI CU PARAFA LUI IN CARE IA DAT SOMNIFERE .
In baza actelor medicale de care dispuneti puteti solicita o expertiza medicala care sa ateste lipsa sa diminuarea discernamintului
top dan a scris:

In baza actelor medicale de care dispuneti puteti solicita o expertiza medicala care sa ateste lipsa sa diminuarea discernamintului

Si eu sunt de acord.
Apoi daca aveti probe puteti deschide procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare in familie nerespectat lori_margo lori_margo va rog sa-mi dati ceva sugestii privind o vanzare cumparare intre nepoata si bunici cu urmatoarele mentiuni Este vorba despre un teren scump situat in nordul ... (vezi toată discuția)
Intocmire si folosire de procura falsa leorot leorot Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parinti si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)