avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare

Se da urmatoarea speta:
Act de vanzare-cumparare cu chitanta de mana incheiat in anul 1986.Vanzatorii decedati , iar fiul nu e de gasit.Ce pot face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 22:23, 16 Martie 2011
Eu nu as merge pe mostenire vacanta....?Este vorba de posesiune continua, neintrerupta si sub nume de proprietar.Vanzatorii aveau acte pe apartamentul respectiv?
Daca uzucapantul a avut convingerea ca a dobandit dreptul de uzufruct de la adevaratul proprietar,inseamna ca el exercita posesia de buna credinta,in calitate de uzufructuar si nu de proprietar. Cred ca o actiune initial pt. constatarea dezmembramantului dr. de proprietate si apoi dupa 5 ani, uzucapiunea de lunga durata ar fi solutia.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

Eu nu as merge pe mostenire vacanta....?Este vorba de posesiune continua, neintrerupta si sub nume de proprietar.Vanzatorii aveau acte pe apartamentul respectiv?
Daca uzucapantul a avut convingerea ca a dobandit dreptul de uzufruct de la adevaratul proprietar,inseamna ca el exercita posesia de buna credinta,in calitate de uzufructuar si nu de proprietar. Cred ca o actiune initial pt. constatarea dezmembramantului dr. de proprietate si apoi dupa 5 ani, uzucapiunea de lunga durata ar fi solutia.

:happy:

da, :happy:..se poate...depune orice cerere:luck:
Cu vacanta succesorala este drum lung si anevoios. La fel si cu uzucapiunea deoarece nu aveti un parat iar primaria va invoca exceptia lipsei calitatii procesual pasive. Va trebui sa-l gasiti pe fiu. In contradictoriu cu acesta va veti judeca. Daca stiti unde au avut defunctii ultimul domiciliu, incercati la camera notarilor publici si vedeti cine a dezbatut succesiunea.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
mobexport, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 1voice 1voice Buna ziua! Cazul este urmatorul: Un imobil a fost cumparat cu chitanta de mana in '75 de catre o domn, acesta decedand ulterior. De atunci in casa ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana m.geta m.geta Buna ziua. Matusa mea a cumparat cu chitanta de mana acum 23 ani o casa cu teren aferent. Vanzatorul a decedat. A mers la instanta de judecata si a cerut ... (vezi toată discuția)