avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate procura

Doresc sa cumpar un imobil. Proprietarul a trimis o procura unei rude prin care o imputerniceste sa se ocupe de aceasta vanzare. Precizez ca inca nu am vazut procura si nu stiu ce contine, dar a fost facuta in iulie 2010. Intrebarea mea este: nu reusesc sa dau de proprietar. Daca acesta a decedat intre timp ? iar procuratorul refuza cu buna stinta sau cu nestinta sa ma incunostinteze, Mai este valabil contractul de vanzare-cumparare ? La ce riscuri ma supun? Cum sa ma pun la adopost de eventualele neplaceri ?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:20, 14 Martie 2011
Obligatia de a verifica procura revine notarului. Daca el este de acord sa autentifice ctr. de v-c in baza procurii, e ok.

Daca proprietarul a decedat, procura e nula.
Un decedat nu poate fi reprezentat de un mandatar de procura.Acest document a fost valabil doar cat traia proprietarul.Nu putem discuta pe ipoteze.Primul pas este sa aflati daca proprietarul este in viata.Daca mandatarul stia ca reprezinta un decadat vorbim de vicii ascunse....sunt multe variante de luat in calcul. De aceea nu are sens sa mergem pe supozitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)
Procură vânzare proprietate imobiliară. mai este valabilă dacă unul dintre cei patru mandanți a decedat? titiionescu titiionescu Buna ziua, Doresc sa cumpar o proprietate imobiliara de la 4 proprietari (mostenitori). Unul din mostenitori are procura de la ceilalti 3. Unul din cei 3 ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren procura notariala claudero claudero As dori sa cumpar un teren de la un vanzator (co-proprietar cu sotia lui) care momentan se afla in Canada (ambii proprietari sot/sotie au dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)