avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autentificare promisiune vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autentificare promisiune vanzare-cumparare

O promisiune de vanzare a fost facuta acum 8 ani de un mandatar care actualmente nu mai este mandatar si care in acesti 8 ani nu a fost proprietar.
Promisiunea nu a fost facuta la notar.
Se poate autentifica promisiunea de vanzare a acestuia de acum 8 ani, conform Codului Civil de la 1864?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marius675 , utilizator 15:03, 13 Martie 2016
Sa va faca vanzarea-cumpararea.
Ce rost are sa va faca promisiune?
Sunt doua probleme:daca la momentul actual nu mai este mandatar si nu a fost nici proprietar , (presupun ca nici acum nu este) nu vad cum ati putea autentifica azi o promisiune de vanzare-cumparare sau un contract de vanzare-cumparare daca la lncheierea actului nu mai are calitatea de mandatar si nici de proprietar.
Proprietarul sa faca vanzarea direct.
Mandatarul nu putea fi obligat niciodata sa perfecteze el vanzarea cu transmiterea proprietatii.
Multumesc. Acum 8 ani o persoana a fost mandatata cu drept de vanzare a terenului meu. Aceasta a facut o promisiune de vanzare sub forma unui inscris (nu la notariat). Nu am luat cunostinta de aceasta perfectare decat acum, cand "cumparatorul", dupa 8 ani s-a trezit ca vrea sa intre in posesia bunului. Procura care ii dadea persoanei mandatate drept sa vanda a fost anulata la cateva luni dupa ce fusese facuta(datorita lipsei posibilitatii de comunicare cu aceasta). Oricum, "cumparatorul" sustine ca promisiunea s-ar fi facut cand procura era valabila (repet, acum 8 ani) si vrea judecarea dupa Codul Civil de la 1864.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura ... Tina D Tina D Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura specială transmisibila :(.. sa se ocupe de acte/ vânzare (la ce preț consideră mandatarul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Mandat irevocabil si netransmisibil? Adriana Irimia Adriana Irimia Am in fata o procura de vanzare in care \"x\"-proprietari imputernic pe \"y\" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul ... (vezi toată discuția)