avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii pentru mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii pentru mame

Buna ziua
Sunt mama unui baietel cu handicap mediu si sunt in urmatoarea situatie:
Mai sunt 6 luni pana cind va trebui sa ma intorc la lucru, iar angajatorul la care am fost nu cred ca mai este obligat sa ma ia inapoi. Intre timp am terminat facultatea finante banci(fara licenta- care urmeaza anul acesta) si am gasit un alt loc unde as-i putea sa ma duc sa lucrez in domeniu, dar angajatorul insita o perioada de proba de doua luni cu cateva ore pe zi. Nu as-i vrea sa renunt la drepturile banesti pe care primesc pentru copil cu handicap mediu cu virsta 3-4 ani, deoarece nu sunt sigur ca ma si angajeaza. Care este forma legala care se poate aplica in situatia mea? trebuie sa renunt neaparat la acea indemnizatie . chiar si intr-o perioada de proba?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 15 Martie 2011
Chiar daca este o perioada de proba exista un contract individual de munca incheiat legal. Doar ca la sfarsitul ei cim poate inceta, daca firma nu ar fi multumita de performantele profesionale ale dvs.
Pe durata perioadei de proba aveti doate drepturile si obligatiile prevazute de legislatia muncii, ccm , regulament intern.
Rezulta ca in perioada de proba nu lucrati doar cateva ore pe zi, ci veti avea program normal de lucru, situatie in care indemnizatia inceteaza.
Trebuie sa va ganditi doar daca programul normal de lucru va va impiedica sau nu sa aveti grija de copil.
1. Daca va angajati in perioada de CCC, atunci plata indemnizatiei se suspenda.

2. La noul angajator se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata , astfel incat daca nu se mai doreste prelungirea duratei sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la servici mai repede din ccc imi permite, pe parcursul celor 2 ani, reintoarcerea in ccc pana la 2 ani? roberta22 roberta22 am nascut acum patru luni am beneficiat de cele 126 zile de concediu medical am stat o luna si zece zile in concediu indemnizatie copii si am hotarat sa ma ... (vezi toată discuția)
Reantaorcere la sevici dumimiha dumimiha sunt in ccc pana la data de 6.01.2010 dar as vrea sa ma intorc pe data de 01.05.2009 dar angajatorul mi-a spus ca am depus o cerere pe propria raspundere prin ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la servici dupa concediul ingrijire copil.... MAGALINAPUS MAGALINAPUS Ma puteti ajuta cu cateva informatii in acest sens sa pot avea baza pentru o discutie pe aceasta tema? Multumesc, o zi buna (vezi toată discuția)