avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coface Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coface Romania

Am avut un credit la X din cauza unei probleme .. medicale pe care o are copilul meu, sindromul down, am fost nevoiti sa avem cateva intarzieri la banci .. dintre toate bancile cu care lucram toate au inteles numai X nu a inteles .. si a lichidat creditul cu asigurarea Y . Acuma Y a dat la o firma de recuperare Coface Romania , care ma sunat ieri si mi-a spus ca am un termen de 6 luni sa platesc aproape X000 ron. Dupa care daca nu platesc va declasa executarea silita prin Cabinetul de avocatura .

Ce as putea sa fac nu ca nu as vrea sa platesc dar chiar daca as da tot salariu meu timp de 6 luni nu as putea sa acopar suma in acest timp asa de scurt.
Tipa de la Coface o tot datea ca ma cauta si imi executa bunurile mobile si nemobile , chiar daca achit o suma parte din toata suma ..
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2008
Lordys, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lordys , utilizator 12:09, 1 Iunie 2008
de regula, aceste firme folosesc tactica "injuraturilor" prin telefon!
Din punctul meu de vedere, dati atentie numai daca veti primi un act oficial de le executorul judecatoresc. In primul rand, in 15 zile de la primire, veti face contestatie la executare, cerand sa se stabileasca cuantumul sumei pe care o aveti de achitat si daca, potrivit contractului de credit initiaL, in caz de neplata, creditul trebuie rambursat integral ( exista o clauza de exigibilitate in contract).
In al doilea rand, ii veti cere instantei sa esaloneze plata debitului ( atasati la dosar adeverinta de salariat, etc. cu veniturile dvs.).
Insa, atentie, cautati un coleg care sa cunoasca domeniul bancar, asigurari si executari silite.
Doinita Stingaciu, Avocat
Nu purtati discutii cu aceia de la Coface. Inchideti-le telefonul pur si simplu. Nu sunteti obligata in nici un fel fata de firma de recuperari si nu are nici un rost sa intrati in panica inutil.
Si asa o sa fiti stresata cand veti primi somatia de la executorul judecatoresc si cand veti face contestatia la executare.
Ei au tot interesul sa va faca sa platiti fara a apela la instanta, pentru ca iau un comision substantial.
Deja cand vorbim de instanta vorbim de taxe de timbru, timp pierdut pentru ei, onorarii la care trebuie sa plateasca impozite...
La proces depuneti si actele medicale ce dovedesc boala de care sufera copilul dvs.

In, plus, apelati la un avocat si in cadrul unei consultatii o sa va invete cum puteti salva macar o parte din bunuri (nu spun mai mult aici :) )

giulieta a scris:

Nu purtati discutii cu aceia de la Coface. Inchideti-le telefonul pur si simplu. Nu sunteti obligata in nici un fel fata de firma de recuperari si nu are nici un rost sa intrati in panica inutil.
Si asa o sa fiti stresata cand veti primi somatia de la executorul judecatoresc si cand veti face contestatia la executare.
Ei au tot interesul sa va faca sa platiti fara a apela la instanta, pentru ca iau un comision substantial.
Deja cand vorbim de instanta vorbim de taxe de timbru, timp pierdut pentru ei, onorarii la care trebuie sa plateasca impozite...
La proces depuneti si actele medicale ce dovedesc boala de care sufera copilul dvs.

In, plus, apelati la un avocat si in cadrul unei consultatii o sa va invete cum puteti salva macar o parte din bunuri (nu spun mai mult aici :) )

Nici nu ma gandesc la bunuri nici nu vreau sa ajung acolo , momentan eu nu am nici un bun pe numele meu .. asa ca .. eu vreau sa facem in asa fel incat sa platesc fara sa se ajunga .. la executor nebuni si chestii de acestea pe care nu leam suportat deloc toata viata ... Cum sa ii iau .. cand mai ma suna si mai ma ameninta .. etc .. si imi dau termene de acestea ... Cred ca de acum incolo o sa inregistrez convorbirile .. pentru ca am vazut ca vorbesc urat mai ales ca a spus ca pe ia no intereseaza problema mea si problema copilului ia vrea bani.
Lordys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat- nelamuriri privind executarea silita Mihail1972 Mihail1972 Buna ziua. Am un credit la o banca, de 6 luni nu am mai platit rate (in jur de 800 de lei) si in august se termina perioada contractuala. M-am ... (vezi toată discuția)
Sfat firma recuperare creante onuflorin1987 onuflorin1987 In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei ... (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)