avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat de la o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat de la o firma

Buna ziua,

Firma la care lucrez, mi-a oferit acum 4 ani un apartament pe numele meu, iar banii pentru el (aprox 40 000 euro) mi-a imprumutat patronul. Imprumutul este scris in contractul de vanzare cumparare,si am doar o singura anexa referitoare la articolul 1737 referitor la privilegiu vanzatorului care evident, ramane in favaoarea firmei pana la achitarea sumei. Este de asemenea stipulat, in contract faptul ca platesc rate de 700 RON pe luna, pana la sfarsitul fiecarei luni.(Am toate chitantele pent aceasta perioada.) Acum. problema este ca in afara acestei intelegeri scrise si vorbite, am libertatea daca cumva in viitor lucruruile iau o anumita intorsatura sa pot pleca cu achitarea sumei integrale. Acum problema este ca la plecare patronul m-a santajat cu faptul ca acum apartamentul valoareaza mult mai mult...
Am ramas uimit pentru ca una am vorbit si am scris la notar, si una imi cere el acum. Va rog sa ma ajutati cu un sfat (tin sa va mentionez faptul ca nu sunt trecut ca angajat, in contractul de vanzre cumparare, ci doar ca subsemnat).E posibil sa imi ceara pretul de acum al apartamentului, daca noi am scris de imprumutul acordat in cotractul de vanzare cumparare ? (Mai mult chiar ma santajeaza ca desface contractul de vanzare cumparare ...). Ce sanse reale are ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:05, 1 Iunie 2008
Daca acel contract a fost autentificat de notar si dvs. v-ati inscris dreptul de proprietate in cartea funciara, vanzatorul, prin reprezentantul sau, nu are sanse sa schimbe conditiile dupa 4 ani de la perfectare, pe motiv ca in prezent, imobilul valoreaza mai mult.
Cititi cu atentie tot ce scrie in acte, inclusiv in contractul de imprumut, doar acele clauze sunt aplicabile si nu amenintarile verbale.
In situatia in care aveti posibilitatea sa achitati diferenta de suma in avans, faceti lucrul acesta, pentru a putea solicita la cartea funciara radierea privilegiului instituit in favoarea firmei vanzatoare a imobilului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament luat pe privilegiul vanzatorului PopescuIon PopescuIon Buna ziua, Revin cu subiectul mai aplu de data aceasta, Firma la care lucrez, mi-a oferit acum 4 ani un apartament pe numele meu, iar banii pentru el ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la o firma PopescuIon PopescuIon Buna ziua, Firma la care lucrez, mi-a oferit acum 4 ani un apartament pe numele meu, iar banii pentru el (aprox 40 000 euro) mi-a imprumutat patronul. ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil prin imprumut acmirea acmirea Bună ziua. Am următoarea problemă neclară. În 1997 am cumpărat un apartament prin împrumut bancar ipotecar de la CEC, împrumut cu dobândă ... (vezi toată discuția)