avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar pe nedrept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar pe nedrept

Am fost santajata sentimental (ca sa nu spun ca am fost proasta)
La rugamintea concubinului meu care mi-a promis ca o sa fim impreuna, ca o sa ne casatorim (lucru care s-a si intamplat ulterior) am platit eu pretul imobilului in care locuim impreuna, dar in contractul de vanzare cumparea l-am trecut si pe el cu o cota de 1/2. Mentionez ca am achitat personal pretul imobilului prin ordin bancar.Am dovada aceasta (plata facuta de mine in contul vanzatorului) si toate extrasele bancare cu depunerile facute de mine in contul meu.
Acum in urma divortului el solicita 1/2 din valoarea imobilului.
Stiu ca prostia se plateste. Exista sperante sa impiedic aceasta nedreptate?
Pot sa-i solicit eventual suma de bani care am pus-o eu pentru el pentru dobandirea cotei de 1/2 din imobil?

Multumesc frumos
Daca aveti posibilitatea sa probati,in conditiile legii ca aportul financiar pentru achizitionare imobil va apartine in exclusivitate ,aveti sanse prin actionare in instanta
Pot proba cu toate depunerile de bani facute in contul meu personal; cu ordinul de plata prin care s-a transferat intreaga suma de bani din contul meu in contul vanzatorului; Ce inseamna sa probez in conditiile legii?
Am nevoie de un avocat BUN. Cineva care a mai avut in speta un caz asemantor.

Multumesc frumos
Dvs puteţi demonstra, cotele cu care au partcipat fiecare dintre soţi. Să probaţi în condiţiile legii înseamnă să vă folosiţi de mijloace legale de dovedire a acţiunii dvs. (înscrisuri, martori, etc). Contactaţi unul dintre consultanţii din zona/oraşul care vă interesează. Speţa dvs trebuie discutată pe date concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa anulez proprietatea asupra unui bun imobil? adriana istrate adriana istrate Am cumparat cu prietenul (actual sotul) meu inainte de a ne casatori un imobil in cote egale de 1/2 fiecare. El nu a contribuit cu nici un ban la aceasta ... (vezi toată discuția)
Proprietar fara contributivitate financiara!!!!!!!!!! stancescua stancescua Am mai scris pe site despre acest subiect. Fac un rezumat. Vreau sa deschid o actiune in constatare a contributivitatii mele financiare la dobandirea unui ... (vezi toată discuția)
Partaj? drept de creanta? contributie majoritara? ContSters201565 ContSters201565 Im timpul relatiei de concubinaj am cumparat cu concubinul un imobil. Actul la notarial a fost facut in cote 1/2 fiecare.Contributia fiecaruia din noi a fost ... (vezi toată discuția)