avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit

Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare:

Intr-un apartament au locuit 3 persoane inscrise si in cartea de imobil (unul fiind proprietarul), deci aici au avut domiciliul oficial. La adresa respectiva au inregistrat o firma dar nu aveau activitate acolo ci doar primeau corespondenta.
Cele 3 persoane s-au mutat in alta parte dar nu s-au scos din evidenta politiei, ele ramanand in cartea de imobil a blocului si in evidenta politiei. Au anuntat administratia ca nu mai locuiesc in apartament si au dovedit ca platesc intretinere in alta parte.
Din acel moment administratorul a trecut cele 3 persoane ca persoane absente la calculul cotelor lunare de intretinere.
Exista reclamatia din partea proprietarului respectiv ca nu este legala trecerea celor 3 persoane ca persoane lipsa la calculul cotelor de intretinere, ca trebuia sa scoata total 2 persoane si sa ramana o persoana lipsa.

Cum e corect si legal in conditiile in care cele 3 persoane nu s-au scos din evidenta politiei la adresa respectiva?
@mariaba,
Nu va revoltati. Cititi legea si normele. Iar pe langa acestea sa mai si gandim despre felul cum se repartizeaza cheltuielile intr-o asociatie.
In capitolul care se refera la "cheltuieli pe numar de persoane" HG 1588 specifica foarte clar ce cheltuieli se repartizeaza pe numar de persoane care locuiesc, repet care locuiesc si nu pe numar de persoane care lipsesc din asociatie.
Asa ca daca intr-un apartament lecuiesc 2 pesoane, 3 persoane, 10 persoane sau una singura, mai mult de 15 zile, pai aceste persoane se trec la intretinere si nu plus sau minus una.
Iar daca in apartament nu locuieste nici o persoana, pe lista de plata va apare "zero" persoane si nu una, doua sau noua.
Nicaieri in legislatie nu se prevede ca un apartament nelocuit ar trebui sa plateasactotusi pentru o persona. Daca la apartamentul care este gol i s-ar trece o persoana, atunci la apartamentul unde locuieste o persoana, o sa i se treaca doua persoane!? Sau la cel cu 3 persoane prezente, se trec 4 persoane!?
@mariaba
Daca vreti sa fiti mai scrupulosi atunci faceti 2 rubrici, pe una treceti persoanele inscrise in cartea de imobil si pe a doua persoanele absente cu semnul minus in fata, adica 3 -3, si o sa rezulte 0 persoane care locuiesc si platesc cheltuielile care se repartizeaza pe numar de persoane, ca asta e semnificatia coloanei cu numar de persoane din tabel.

Rubrica cu numarul de persoane nu arata ca exista N locatari care platesc cheltuielile apartamentului pe cota-parte indiviza deoarece, indiferent cate persoane sunt trecute in tabel, acele cheltuieli se platesc oricum o singura data de catre cineva care poate locui si in Franta.

Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
elga50, moderator
2 rubrici chiar exista, una pentru persoane prezente si alta pentru persoane absente, in lista de afisare a cotelor lunare de intretinere. La persoane prezente s-a trecut "0" si nu a contribuit nimeni la plata cheltuielilor repartizate pe numar de persoane.

Ref la atentionare, inca o data scuze, am corectat mesajul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
mariaba, utilizator
as dori si eu sa stiu daca legea prevede plata gunoiului, a ascensorului si a luminii pe scara de bloc in conditiile in care nu locuieste nimeni in imobil. Multumesc
In lipsa persoanei nu se vor pune la plata cheltuielile care se impart pe numar de persoane: electricitatea, salubritatea, gazele.

Ascensorul se plateste deoarece se repartizeaza in functie de suprafata apartamentelor. Este un abonament la service.

Alte discuții în legătură

Persoana absenta inclusa la calculul intretinerii sylvie sylvie Buna ziua, Se poate sa ma ajutati, va rog frumos? Este prima data cand ma confrunt cu situatia de mai jos: Apartamentul in care locuiesc este cumparat de ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)