avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case legea 112

parintii mei au incheiat in urma cu 8 ani o PROMISIUNE BILATERALA DE VANZARE -CUMPARARE a unei case cu legea 112 ei fiind cumparatorii acestei case.Au incheiat la notar toate actele si anume promisiunea -bilaterala de vanzare cumparare au dat banii vanzatorului au fost trecuti si in cartea funciara ,deci totul este in regula in acest sens.Aceste case conform legii nu pot fi instrainate timp de 10 ani iar acesti ani expira in 2013 atunci cand se poate intabula casa pe numele mamei mele conform actului facut la notar.Problema este ca vanzatorul este grav bolnav si intrebarea mea este ce se intampla daca DOAMNE-fereste decedeaza cum mai putem transcrie casa?Mai trebuie facute si alte acte sau este de ajuns acea promisiune de vanzare -cumparare.
Cel mai recent răspuns: laslau , utilizator 06:48, 16 Martie 2011
vanzatorul are mostenitori? daca nu are e simplu. parintii dvs vor promova o actiune in instanta de realizare a dreptului
are mostenitori dar ei nu au nici o pretentie deoarece in aceasta casa pe vremea in care era doar inchiriata statea doar tatal lor iar cand aceasta casa s-a cumparat de la Fondul locatiV banii au fost dati de parintii mei. Ei nu au pretentii i cunoastem bine !Din pacate unul dintre parintii mei a decedat si nu stiu oare ar fi mai bine ca mama sa ne treaca si pe noi copii in aceata vanzare -cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispute privind clauze din antecontract vanzare-cumparare imobil chele cezar chele cezar Va salut! Dragi internauti ,va mai deranjez cu trei aspecte asupra cărora va solicit opinia. Prima speță:eu ca și promitentul cumparator a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, La o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa in jud. Valcea in contractul de vanzare cumparare se scrie: ,,imobilul descris ... ce face ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ancapop85 ancapop85 Pun si eu niste intrebari cu speranta ca ma poate “lumina” cineva. In anul 2005 am cumparat de la vecina mea un imobil compus dintr-o camera de ... (vezi toată discuția)