avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - contributii neplatite de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - contributii neplatite de angajator

Am si eu o mare problema. Firma la care lucrez din 06.2007 a intrat in insolventa in 12.2009 iar plata contributiilor catre stat nu a mai fost facuta din 2008. Momentan planul de reorganizare a fost respins a 2 a sau a 3 a oara, deci se indreapta in mod sigur spre faliment. In acest caz eu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 19:20, 25 Mai 2011
Si va primi indemnizatie de crestere copil pentru cele 9 sau 10 luni de zile lucrate?
Va primi minimul de 200 de ron sau i se vor calcula lunile lucrate si se vor adauga la cei 200 de lei?
ona_elaa:
Plata indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor legale si a impozitelor ci numai de existenta veniturilor, asa cum spune OUG 111/2010.

alexandru83:
1. In cazul dvs.:
Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani = 600 lei.
Alocatia de stat pentru copii = 200 lei (pana la varsta de 2 ani).
2. In momentul in care va primi indemnizatie pentru cresterea copilului va trebui sa renunte la contractul individual de munca.
tudorvaleriu a scris:

ona_elaa:
Plata indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor legale si a impozitelor ci numai de existenta veniturilor, asa cum spune OUG 111/2010.

Dar art. 2 alin. 5 lit. a) din OUG 111/2010 precizeaza:
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

Deci pana la urma plata contributiilor are sau nu are legatura?:-/
1. Ce am spus eu este legal: acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor.
2. In extrasul redat de dvs. din OUG 111/2010 nu ati avut in vedere si continuarea frazei, dupa sublinierea dvs.:
...sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

3. Asadar este valabila prevederea numai in conditiile prevazute de acte normative cu caracter special (si numai in cazul concedierilor colective) si se refera la actele normative de concediere a salariatilor din anumite companii de si unitati de stat (cum ar fi cele fabricare a armamentului si altele asemenea)
Am inteles. :sorry:
Deci daca te da afara (fara sa fie vorba de o concediere colectiva intr-o companie de stat) platesti contributiile degeaba ca tot nu primesti indemnizatie.
Super tare. :D Mi se pare ca miroase a discriminare intre stat si privat respectiv intre cei care sunt concediati colectiv si cei care sunt concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Nu?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ContSters61634, utilizator

Alte discuții în legătură

Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc  bogdan bogdan Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a primi indemnizatia de crestere copil.In clipa de fata sunt in somaj, din care mai am de ... (vezi toată discuția)
Cotizatie individuala csa pentru indemnizatie crestere copil mihaela21sava mihaela21sava Buna ziua, Anul trecut am beneficiat de indemnizatia de somaj din luna Nov pana in Aprilie (2013). In Aprilie m-am intors inapoi la firma pentru o luna dupa ... (vezi toată discuția)