Buna ziua.
In viitorul apropiat va trebui sa facem succesiunea dupa mama mea.
Mostenitori au ramas tatal meu,eu si inca trei frati.In casa parinteasca locuiesc tatal meu,eu si inca un frate.Tatal meu doreste sa cedeze partea lui in favoarea mea (eu sunt cel care are grija de el) si as vrea sa stiu care este cel mai sigur mod in care poate face asta.Din cate stiu o poate face prin testament,contract de vanzare-cumparare ,contract de intretinere.Poate sa renunte la partea lui in favoarea mea atunci cand se dezbate succesiunea ?Ceilalti frati mai mult ca sigur nu vor fi de acord cu acest lucru(sa-mi cedeze mie partea lui).
Care e cea mai buna varianta cu cele mai mari sanse in cazul unui proces ?
Va multumesc.
Daca veti face contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, va fi un act simulat, deoarece dv trebuie sa si platiti pretul proprietatii, un pret corect si serios.
Privind contractul de intretinere tatal dv poate instraina proprietatea obligandu-va, prin acest contract, sa il ingrijiti, sa-i asigurati tot ceea ce este necesar unei vieti linistite, sa il intretineti, sa ii cumparati medicamente, apoi sa il inmormantati.
Nerespectarea acestora poate atrage desfiintarea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara.
Ceea ce este special la acest contract este faptul ca nu stiti data la care tatal dv poate deceda, sa zicem ca prin acest contract sunteti la mana destinului, ceea ce inseamna ca prestatiile la care va obligati, calculate pe valoarea anilor cat va intretineti tatal, pot fi mai mari decat valoarea proprietatii.
Nu cred ca s-ar ajunge la desfiintarea eventualului contract de intretinere pentru ca si in acest moment el depinde de mine si il ajut si fara acest contract.
Ce ma intereseaza este cat de solid este acest contract in cazul in care unul sau mai multi frati ar intenta proces ?