avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare

Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 luni, fiind gasit vinovat de neacordare de prioritate...se face ca alaltaieri primesc o citatie impreuna cu un intreg dosar de documente si poze.Prin care reiese faptul ca societatea Casco Omniasig a persoanei care a avut masina lovita si reparata de ei da in judecata societatea RCA CARPATICA pentru ca nu iau restituit sumele de bani pentru reparatia masinii.
El sia facut reparatia pe Casco lui iar acum Casco a ramas cu buza umflata ca nu a primit banii de la Carpatica.
Eu sunt chemat in calitate de intervenient fortat pe 20 mai la bucuresti(eu fiind din bacau)
Intrebarea mea este..ce presupune aceasta calitate de intervenient fortat?
Ce pot face sa scap cu bine din treaba asta?
Precizez ca prin acte nu se specifica faptul ca mi sar cere mie sa despagubesc societatea pagubita.
Dintr-o prima vedere reiese faptul ca omniasig se judeca cu Carpatica pt neacordarea sumelor de bani pt reparatii.
Mai precizez si faptul ca suma la care se ridica reparatia+ penalitati e undeva la 5300 RON(un ornament aripa, cateva zgaraieturi pe bara si zgaraieturi pe janta)la un SUV.
Astept un raspuns din partea cuiva care miar putea da un sfat cat se poate de serios.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
ovidiu_xxl2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: TatianaElena1988 , utilizator 12:33, 20 Octombrie 2021
citarea dvs in calitate de intervenient fortat in proces, nu este o "bazaconie" scornita de juristii societatii de asigurari, cum se exprima un coleg de forum, ci este o solicitare perfect legala, realizata in temeiul prevederilor legii 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, care la art. 54 spune: "Despagubirea se stabileste si se efectueaza conform art. 43 si 49, iar in cazul stabilirii despagubirii prin hotarare judecatoreasca, drepturile persoanelor pagubite prin accidente produse de vehicule aflate in proprietatea persoanelor asigurate in Romania se exercita impotriva asiguratorului de raspundere civila, in limitele obligatiei acestuia, stabilita in prezentul capitol, cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor raspunzatoare de producerea accidentului in calitate de intervenienti fortati."
Intai citim si dupa aceea, daca e cazul, ponegrim...
In rest, asa cum a spus tot colegul de forum cel "suparat" pe juristi, formulati o intampinare in care precizati numarul dosarului de instanta (e trecut pe citatie in partea stanga sus) si faptul ca la data accidentului aveati incheiata asigurarea de raspundere civila obligatorie, conform legii, iar asiguratorul dvs RCA este cel tinut sa acorde despagubiri, in baza contractului de asigurare, pentru prejudiciile de care asiguratii raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule. Cereti judecarea cauzei si in lipsa dvs si atasati ca inscris doveditor o copie a politei de asigurare valabile la data accidentului. Puteti sa o trimiteti si prin fax la instanta, dar va recomand sa o trimiteti si prin posta (recomandata cu confirmare de primire) in 3 exemplare.
Bafta!
multumesc pentru argumente si rercomandare.
Trebuie sa trec la fapte
Numai bine!
salut,

cum s-a finalizat judecarea?
poti sa imi trimiti si mie copie dupa intampinare sa imi fac si eu una, te rog?

multumesc,
sebi musat

ovidiu_xxl2006 a scris:

multumesc pentru argumente si rercomandare.
Trebuie sa trec la fapte
Numai bine!


Salutare. Finalizarea a fost ca cei de la firma mea de asigurari au fost obligati prin hotararea judecatoriei sectorului 3 (hotarare contenstabila) Bucuresti sa plateasca acea suma de bani datorata si ceruta de firma de asigurari a celuilalt om cu care am avut accidentul. Plus ca au platit penalitatile de intarziere si cheltuielile de judecata.
Am fost chemat de vreo 3 ori la judecatorie dar eu atunci nelocuind in bucuresti si neputand ajunge am trimis de fiecare data INTAMPINARE + TOATA DOCUMENTATIA CU DOVEZILE(copie dupa rca valabil din perioada accidentului,constatari,reparatii,bonuri,analize,hotarari,expertiza politiei,copie buletin de la soferul celeilalte masini,poze accident,acte de la masina condusa de celalalt) Toate aceste acte leam primit in posta de la firma DE ASIGURARI CARE CEREA TOATE ACELE DAUNE CARE AU FOST SUPORTATE DE CATRE EA. LEAM PRIMIT INTRUN PLIC GROS DE 3 CENTIMETRI CU O MULTIME DE ACTE SI HARTII. DECI TOATE ASTEA LEAM TRIMIS IMPREUNA CU INTAMPINAREA. ACEASTA INTAMPINARE AM FACUTO LA BOKERUL DE ASIGURARI UNDE AM FACUT EU ASIGURAREA. O COPIE NU MAI AM DIN PACATE. MODELE DE INTAMPINARE POTI GASI SI PE INTERNET DACA NU TE DESCURCI ALTFEL.
Sper ca tiam fost de folos cat de cat.
O zi buna!
merci mult, ovidiu.
chiar mi-au prins bine informatiile, sper sa ma descurc si eu cu cauza mea.

numai bine!
sebi

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Am fost citat ca intervenient fortat, ce trebuie sa fac in instanta? margelatul_mad margelatul_mad La data de 31.03.2011 sa produs un accident de circulatie usor in care am fost vinovat si am facut constatarea amiabila autoturismul pe care lam avariat fiind ... (vezi toată discuția)