Intrebare: ati facut apel si apoi recurs?
Cand spuneti ca ati crescut-o dvs. pe fetita inseamna ca ati crescut-o efectiv sau parintii dvs.?
Oricum, stabilirea domiciliului fetitei in strainatate fara acordul dvs. nu este posibila, chiar daca i s-a incredintat minora.
Ati cerut un program de vizitare al copilei?
Daca nu, depuneti repede o cerere de chemare in judecata prin care solicitati fixarea unui program in care sa vi se permita a avea legaturi personale cu minora.
In legatura cu reincredintarea, daca in viitor veti considera ca nu este bine ingrijita, puteti cere acest lucru, dar va trebui sa probatii cele afirmate.
In primul rand va multumesc pentru raspuns. La prima intrebare va pot raspunde ca da, pe fond am castigat, dar pe apel si recurs am pierdut custodia fetitei.
Pentru cea de-a doua va spun ca efectiv singur, nu, dar nu am avut nici un ajutor din partea ei. Doar a asteptat finalizarea procesului de divort si custodie.
Inca nu am cerut un program pentru a petrece timpul cu fetita, insa imi e teama ca o va lua pana la stabilirea acestuia.
Exista posibilitatea legala de a cere ambasadei Egiptului din Romania sa verifice legalitatea vizei pe care o detine, avand in vedere ca instanta de judecata a ignorat acest lucru?
Domnule, avem nevoie de unele detalii, cum a aratat si colega...
In timpul procesului de incredintare mama inca era in Egipt stabilita? Fata unde a ramas? Faceti o cerere de reincredintare, daca intr-adevar dv. ati crescut fata, chiar cu ajutorul altor persoane, aveti sanse de reincredintare. Am avut caz in care mama era plecata in strainatate, Germania, si s-a dispus incredintarea celor doi copii catre tata pentru ca mama ii lasase la bunici.
Copiii trebuie sa creasca efectiv cu persoana careia ii sunt incredintati si nu cu alte rude... Nu faceti cerere de program atata timp cat puteti obtine copila spre crestere si educare... Nici macar in subsidiar, caci acest lucru e vazut de instante ca o acceptare tacita a pierderii cererii principale... Luati un avocat si faceti cerere de incredintare, poate chiar pe ordonanta daca mama o poate lua repede sau are intentii (dovedite) in acest sens.
giulieta, nu e nevoie de acordul tatalui, mama are dreptul, conform Conventiei de la Haga din 1980 privind aspecte civile ale rapirii internationale de copii sa stabileasca unde vrea domiciliul copilului, daca acest i-a fost incredintat.
Numai in caz de renuntare la cetatenia romana e nevoie si de acordul celuilalt parinte.
Pe toata perioada procesului mama a locuit in Egipt, cu viza turistica iar fetita a fost si este pana acum in grija mea. Mama a venit in tara la o singura infatisare pe perioada judecarii pe fond, si niciodata pe perioada judecarii apelului si recursului (29 august 2006 - prezent). In prezent, mama, din declaratiile depuse la dosar, are o locuinta inchiriata in Cairo, un loc de munca la o firma detinuta de "motivul" divortului si are posibilitati de obtinere a rezidentei in Cairo prin oficializarea concubinajului. Acestea din urma sunt doar speculatii dar pentru mama este singura cale de a locui legal in Egipt.
Este posibila reincredintarea minorului dupa ce instanta a dat hotararea definitiva? Nu intentionez sa limitez dreptul mamei de a-si vedea sau creste copilul, dar nici invers nu imi doresc.
Ordonanta la care va referiti cum m-ar putea ajuta sa pastrez fetita in tara?
Mergeti la un avocat si va explica ce inseamna... sunt 2 procese ce pot fi incepute, odata reincredintare si o alta ordonanta de reincredintare temporara, asa incat, pana la judecarea reincredintarii, sa nu iasa mama din tara cu fiica...
Nu inteleg cum a castigat copila daca nu statea in tara... nu a declarat ca statea in Egipt, asa-i? Cum s-a facut si unde anume s-a facut ancheta sociala? Fata sta acolo?
Mergeti sa vedeti ce puteti face pana nu iese cu micuta din tara.