avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna seara
Raportat la pensia pentru limita de varsta pensia de invaliditate gradul III cat este in procente ?
Am realizat stagiul de cotizare de 41,2 ani.
Am iesit in pensie de invaliditate dupa inplinirea varstei de 60 ani din campul muncii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 17 Martie 2011
In cazul de fata,pensia de invaliditate este egala cu cea pentru limita de varsta.Procentul este de 100% din cea de limita de varsta.
buna ziua,va rog sa ma ajutati, am 48 de ani, 32 de ani vechime, nu lucrez de 7 luni(am fost pusa sa imi dau demisia, nu am somaj) si doresc sa ies la pensie pe caz de boala deoarece am probleme de sanatate de 3 luni si nimeni nu ma mai angajeaza. pot iesi la pensie pe caz de boala? si va trebui sa achit cotizatia la sanatate pt lunile in care nu am lucrat? mentionez ca nu sunt nici coasigurat

Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ciprian 48, utilizator
ciprian 48:
Luati legatura cu medicul de familie care, in functie de istoricul bolilor dvs., va poate trimite la comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii, singura care va poate propune pentru pensie de invaliditate.
va multumesc pt raspuns, dar din moment ce nu am achitat contributia pt sanatate la stat , mai figurez in evidenta medicului de familie? am incercat sa iau leg cu dna doctor pe care o aveam inainte, dar si-a mutat cabinetul si la telefon nu raspunde
1. In evidenta medicului de familie trebuie si fiti oricum.
2. Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate sa va spuna situatia de asigurat a dvs, si la ce medic de familie sunteti acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am o pensie de boala mary mary mary mary pot sa ies la pensie de boala daca am 46 de ani cu ochiul drept nu vad deloc am un tremur al mainilor mostenit care nu-l pot trata si care maafecteaza serios ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de pensie??? georgecolea georgecolea Buna seara, Daca eu sunt coasigurat la sotia mea de un an si jumatate, pot beneficia de pensie? Eu nu am nici un fel de venit.Am lucrat acum ceva ani si nu ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie anticipata ionita5545 ionita5545 Buna ziua!! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!! In aprilie 2010 implinesc 55 de ani si am o vrechime in campul muncii de 20 de ani, ... (vezi toată discuția)