avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trebuie sa mai depun oferta pt locurile de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trebuie sa mai depun oferta pt locurile de munca vacante?

Buna ziua
Pana acum inainte sa angajez personal trebuia depusa o oferta pt locurile de munca vacante la ITM, pentru a o publica. Nu e cazul ca am salariatul dar era obligatorie.
Mai este in vigoare aceasta procedura, sau pt ITM totul se rezuma acum la Revisal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 16 Martie 2011
Oferta se depune obligatoriu la agentia de somaj.
lylyan a scris:

Buna ziua
Pana acum inainte sa angajez personal trebuia depusa o oferta pt locurile de munca vacante la ITM, pentru a o publica. Nu e cazul ca am salariatul dar era obligatorie.
Mai este in vigoare aceasta procedura, sau pt ITM totul se rezuma acum la Revisal?
Multumesc

Oferta pentru locurile de munca vacante nu se depunea si nici nu se depune la ITM, ci la AJOFM.
Depunerea ofertei pentru locurile de munca vacante la AJOFM nu ar trebui sa fie o corvoada, o fita sau o obligatie aiurea ci o modalitate de selectie a personalului.
Adica acea oferta ar trebui sa fie insotita de o serie de someri care indeplinesc cerintele ofertei respective repartizati in vederea selectionarii personalului de care aveti nevoie.
AJOFM are ca principala atributie PLASAREA fortei de munca nu are numai atributii se statistica a locurilor de munca vacante.
Angajatorii ar putea sa utilizeze aceasta modalitate de contactare a personalului cu mai multa incredere si cu mai multa insistenta. Acei functionari sunt obligati sa contacteze si sa plaseze in munca somerii inregistarti in baza lor de date. Nici o agentie de plasare a fortei de munca nu are o baza de date mai bogata decat a lor.
In alta ordine de idei in 5 zile de la vacantarea locului de munca puteti angaja personal si fara sa mai cereti AJOFM-ului sa va caute personal in conformitate cu cerintele dvs.
Termenul este de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea locurilor de munca si nu de 5 zile ... art.10 alin.1 din Legea nr.76/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua observatii... klewos klewos Doua observatii... 1. "Inspector resurse umane" NU inseamna "responsabilul pentru personal din firma"! Pe site-urile de recrutare am gasit foarte ... (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)