avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA - FERMIER
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA - FERMIER

Buna ziua. Pentru a primi subventiile pentru agricultura am fost nevoit sa imi infiintez un PFA -fermier . Va rog sa imi spuneti daca am vreo obligatie fiscala ( plata la asigurari de sanatate, etc ), avand in vedere ca doar primesc in contul PFA-ului banii pt subventie si ii ridic pt a cumpara cele necesare culturilor pt care primesc subventii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 07:56, 20 Martie 2011
ca PFA cu activitate agricola, fiind inregistrat la Registrul Comertului, trebuie sa va mergeti la Administratia Financiara pentru luare in evidenta pt. plata impozitelor.
Depuneti declaratia 220 pentru venitul estimat, veti plati 16% in patru transe, trebuie sa mergeti la Casa de sanatate cu decizia de impunere unde veti plati 5,5% si sa va asigurati la Casa de pensii unde se plateste minim 220 lei lunar .
Deci dupa cum vedeti nu doar primiti subventia, ci aveti si obligatii!
Trebuie sa conduceti contabilitate in partida simpla, sa aveti Reg.jurnal de inc. si plati , Reg inventar,vizate de Adm. Fin.),Registru unic de control , Jurnale de TVA(cumparari si vanzari, chiar daca nu sunteti platitor de TVA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre necesare pfa sistem real ipproiect ipproiect Buna ziua, am un PFA in sistem real neplatitor de TVA si as dori sa stiu ce registre trebuie completate (pe forum am citit diferite pareri - intrari iesiri, ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa cod caen 5920 dara25 dara25 Buna ziua, As aprecia daca ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii. S-a infiintat anul trecut un PFA pe codul respectiv, PFA cu norma de venit. Ce ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa taximetrie haiducu haiducu buna seara . la un pfa taximetrie se tine contabilitate in partida simpla ? ce registre mai trebuie in afara de registrul de incasari si plati??:stunned: (vezi toată discuția)