Sotul meu, in urma unei succesiuni, a devenit proprietarul a 3/8 dintr-un apartament cu doua camere, restul de 5/8 fiind al mamei lui vitrege. Daca inainte mama vitrega s-a aratat dispusa sa cumpere partea lui dupa finalizarea succesiunii sau sa vanda apartamentul la pretul pietei sa ii dea partea lui, acum nu mai vrea nici asa, nici asa...spune ca el o sa isi primeasca partea abia la moartea ei si ca el, avand cea mai mica parte din apartament, n-are dreptul sa locuiasca acolo sau sa ceara cheie.
Vreau sa stiu:
-Sotul meu poate impune pe vreo cale vânzarea apartamentului să isi poată lua partea?
-Fiind acum a doua proprietate detinuta de el (caci mai are o casa), va plati mai mult impozit pe partea lui de apartament.Poate sa bage pe cineva in gazda intr-una din camere?
-Are dreptul sa ceara cheie de la apartament?
sotul s-o actioneze in judecata pe mama vitrega pt iesire din indiviziune. ori cere sa i se atribuie ap si s-o despagubeasca pe dansa, ori invers , ori, daca niciunul nu-l doreste, instanta va acorda un termen pt a-l vinde.
sotul nu poate inchiria fara acordul coproprietarei, are mai putin de jumatate din ap.