PASSING a scris:
Din 2002 eu nu am ridicat cota parte din dividende care a fost repartizata si ridicata de catre asociatl meu.
Puteti cere dividendele de la societate, dar nu e obligata sa va dea decat ceea ce nu s-a prescris, adica ceea ce nu e mai vechi de 3 ani. Este si culpa dvs la mijloc ca ati lasat lucrurile asa.
Incepand cu 2004 asociatul meu nu m-a chemat la nici o sedinta AGA, a semnat in locul meu procesele verbale ale AGA , inclusiv pentru ridicarea dividendelor care mi se cuveneau mie . Vreau sa.mi recuperez acesti bani care, zic eu , mi se cuvin de drept cf. Legii 31 si actului constitutiv.
Puteti face plangere penala pentru fals daca a semnat fara drept in numele dvs.
Ulterior, citind mai cu atentie, am vazut acolo o fraza care m-a cam descumpanit : "eu.X...declar ca odata cu cedarea partilor sociale predau lui .Y....activul si pasivul societatii corespunzatoare celor ..Z.parti sociale". Ce insemnatate are aceasta fraza pentru sansele mele de a-mi recupera dividendele ce mi se cuvin, pana in momentul cedarii partilor sociale?
Fraza aceasta este o aberatie juridica. Asociatii detin partile sociale, nu si patrimoniul social. Titularul dreptului de proprietate asupra activului societatii si debitor pentru pasiv este chiar societatea, indiferent cine sunt asociatii si indiferent cum se schimba ei. Fraza aceea nu schimba cu nimic situatia juridica a dividendelor sau a activului societatii.
Dividendele sunt ale dvs din momentul in care se distribuie, nu ale societatii. Atentie insa ca trebuie sa se fi decis in AGA distribuirea profitului, altfel nu aveti dreptul la o cota din profit.
Pe anul 2007 nu aveti dreptul la dividende, deoarece legea prevede ca in lipsa acordului contrar, dividendele cuvenite dupa cesiune sunt ale cesionarului, or dividendele nu se cuvin decat la momentul deciderii distribuirii, care e in 2008 dupa aprobarea situatiilor financiare. la acest moment nu sunteti asociat, deci nu primiti dividende. Va raman anii 2005 si 2006 pe care nu s-a prescris datoria societatii de a va vira dividendele.