avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecere imobil de pe SRL pe PF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecere imobil de pe SRL pe PF

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care ar fi cea mai ieftina metoda pentru a trece un imobil detinut de SRL, pe proprietar persoana fizica - persoana fizica e si asociat unic in SRL.

Inca cateva detalii:

- imobilul a fost cumparat in 2009 cu 840.000 ron + TVA
- imobilul e construit in 2008
- in actele firmei este o factura separata pentru teren (aprox 200.000 ron ) si una separata pentru cladire (restul de 640.000 ron)
- eu sunt asa cum am spus unic actionar si administrator la firma si am sume mari inca nedistribuite in dividende.
- alti bani ca PF nu am

1. cel mai simplu ar fi sa reevaluez casa la un pret mai mic (dar nu exagerat de mic), apoi sa scot dividende si sa platesc firmei noua valoare a casei (cu tva 24 %) - dar este cam scump

Aveti cumva alte idei ? Ceva metode prin care sa cumpar initial doar terenul si apoi sa fac cumva sa scot casa la licitatie sperand ca nu o cumpara nimeni inafara de mine , pentru ca eu am terenul din jurul casei si de sub casa ?

Sau sa iau casa in loc de dividende , si sa scap de TVA ?

E o problema complexa si va multumesc in avans pentru timpul alocat.

Dan.
Cel mai recent răspuns: dtur , utilizator 16:08, 17 Martie 2011
Buna ziua,

vad ca nu raspunde nimeni.

Am postati in sectiunea gresita ?
Sau nu am explicat bine situatia ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma cu active un teren cu constructii toby_maht toby_maht Buna ziua! Avem o firma, SRL< cu activitate suspendata, firma nu are niciun fel de datorii la bugetul de stat sau fata de alte persoane, ca active avem un ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre persoana juridica si persoana fizica ContSters264598 ContSters264598 Am achizitionat un imobil pe firma. Este posibil ca jumate din acest imobil sa-l dau in comodat unei PF? In acest caz, cum fac distribuirea cheltuielilor cu ... (vezi toată discuția)