Buna ziua. Am o intrebare legata de procesul verbal de constatare intocmit de politie in cazul unei tulburari de posesie. Trebuie sa mi se inmaneze o copie a procesului verbal constatator imediat dupa intocmire sau am voie sa il vad abia dupa ce enunta solutionarea dosarului penal?
Tulburarea de posesie este o infractiune si nu o contraventie care sa se consemneze intr-un proces verbal. Suntei sigur ca este vorba in speta de o tulburare de posesie?
Pe de alta parte un proces verbal vi se inmaneaza daca ati fost sanctionat in vreun fel.
Este vorba de un vecin care mi-a distrus gardul si a intrat pe proprietatea mea, iar eu am depus plangere penala impotriva lui. Politia a venit, a facut masuratori si constatare si a facut un proces verbal de constatare. Eu nu am dreptul sa stiu ce au scris in proces?
in cazul in care se va dispune inceperea urmaririi penale, veti avea acces la toate actele introcmite de organele de cercetare penala.in prezent, sunteti in faza de strangere de dovezi,probe,etc.