avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... norma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

norma

Buna ziua . Revocarea voluntara tacita este o norma de ordine publica sau este o norma de ordine privata ? Va multumesc Cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 17:42, 16 Martie 2011
REVOCAREA : consta în înlaturarea efectelor actului juridic datorita ingratitudinii gratificatului ori neexecutarii culpabile a sarcinii
vointa partilor este limitata de morala, ordinea publica si normele imperative civile de la care nu se poate deroga.
Potrivit art. 921 din Codul civil, „Testamentul posterior care nu revoca anume pe cel anterior, nu desfiinteaza din acesta, decât numai acele dispozitii care sunt necompatibile sau contrarii cu acelea ale testamentului posterior.”
atunci când, prin testamentul anterior, testatorul lasa un bun imobil în deplina proprietate unui legatar (legal cu titlu particular), iar prin testamentul posterior testatorul lasa întreaga sa avere.
in concluzie revocarea voluntara tacita este o norma de ordine publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care dintre cele două testamente este valabil? Robert1290 Robert1290 Buna ziua! Am o întrebare. Exista doua testamente. Primul dintre ele este făcut în 2007 nepoatei defunctei pentru un imobil in București. Al doilea ... (vezi toată discuția)
Revocare raul89 raul89 Buna ziua. In cazul unui testament intocmit in baza Legii XXXV din anul 1874 (cod civil austriac), revocarea acestui testament trebuia facuta de testator ... (vezi toată discuția)
Testament ENGFULL ENGFULL cineva m-a rugat sa-i fac un \"proiect \" de testament .... totul in favoarea unicului copil testamentul urmeaza sa fie autentic dar ... pana ... (vezi toată discuția)