avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

cineva m-a rugat sa-i fac un "proiect " de testament .... totul in favoarea unicului copil
testamentul urmeaza sa fie autentic
dar ... pana la notar doreste sa vada cam ce ar trebui sa cuprinda , cum ar trebui intocmit
daca are cineva un model pe parti esentiale si il poate posta ( macar pe privat )... va rog
fiind unicul copil , mai este si sotia dar ... nu cred ca vor fi prb de impartire , mai ales ca si d-na este la o varsta mai inaintata , considerati ca cea mai buna varianta este testamentul ? lasand la o parte celelalte variante contract vanzare -cumparare , donatie ...
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 07:52, 10 Decembrie 2009
TESTAMENT

model de testament:

Subsemnatul ________________de bună voie şi nesilit de nimeni, aflându-mă în deplinătatea facultăţilor mintale, pentru cazul morţii mele dispun următoarele:
Las întreaga avere mobilă şi imobilă ce se va găsi în patrimoniul meu la data decesului, fiului meu X
pe care îl institui în baza art. 888 şi urm. Cod civil, legatar universal.
Dispun aceasta drept mulţumire pentru grija pe care aceasta mi-o poartă şi mi-o va purta până la sfârşitul vieţii, obligându-l pe legatar să mă înmormânteze conform datinilor strămoşeşti.
Aceasta este ultima mea manifestare de voinţă, prin care înţeleg să revoc orice alt testament anterior şi doresc ca voinţa mea să fie întrutotul respectată.
Declar că am o sotie supravietuitoare şi am luat cunoştinţă de dispoziţiile legale privind rezerva succesorală.

Redactat şi procesat în 3(trei) exemplare, la,

TESTATOR,

acesta este un model de testament universal.
in consecinta nu mai este nevoie de enumerarea intregii averi ....
am cititi ca la notar trebuie sa te prezinti cu actele de proprietate necesare pentru atestarea provenientei bunurilor ce se lasa prin testament
in cazul testamentului universal nu mai este cazul

multumesc pentru model :vishenka:

credeti ca este indicat sa se faca un testament universal fara referire concreta la tot ce are testatorul ?
dorinta acestuia este " vreau sa-i revina tot , fara bataie de cap si complicatii , sigur si definitiv"
buna ziua!
pai de aia si este testament universal, ca ii ofera legatarului vocatie la intraga avere a testatorului si nu doar la 1, 2 bunuri.
daca se enumere bunurile atunci vb de un testament cu titlu particular.
:vishenka:
multumesc

trebuie numit un executor testamentar ? aceasta se face in insusi cuprinsul testamentului ? cine poate fi numit executor testamentar ( cine e recomandabil sa fie numit executor testamentar ) ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
ENGFULL, utilizator
buna ziua!
nu, nu este nevoie de asa ceva.
se poate dc se doreste, dar cum v-am spus nu este nevoie.

Alte discuții în legătură

Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)