avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunerea in situatia anterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunerea in situatia anterioara

daca am cistigat un proces in care s-a constatat nulitatea absoluta al unui contract daca sentinta devine definitiva si irevocabila pot deschide o alta actiune prin care sa cer repunerea partilor in situatia anterioara si sa cer restituirea sumelor pe care le-am virat in baza acelui contract? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: badila steluta , utilizator 18:20, 16 Martie 2011
aveati posibilitatea ca in subsidiar cu actiunea principala sa solicitati si acest aspect.
ca idee- repunerea in situatia anterioara este posibila doar in cadrul unui contract cu executare dintr-o data(caz cand se dispune rezolutiunea lui).
la cele cu executare succesiva(caz in care se pronunta rezilierea lui), acest lucru nu mai este posibil.
ar trebui sa ne precizati care a fost obiectul actiunii si daca a fost promovata doar o actiune in constatare(nu in realizare)
sa va detaliez in anul 2007 am incheiat un contract de asociere in participatiune pt. desfasurarea unei activitati agricole.asociatul unu avind ca aport in contract o suprafata de...... .acum in urma procesului s-a constatat ca terenul nu-i apartinea decit in parte restul fiind subarendat . instanta l-a calificat ca fiind contract de arenda si nu de asociere pt. ca nu intrunea conditiile impuse de lege. acesta fiind inregistrat la primarie si nu l-a organul fiscal. legea arendarii 16/1994 in art. 22 arata ca subarendarea este interzisa. pot cere sa-mi restituie sumele respectiv 97000 ron? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere nastasemihaela nastasemihaela As dori sa stiu daca o persoana juridica se poate asocia cu o persoana fizica in baza unui contract de asociere in participatiune. Mai precis am o firma si ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie in cazul solicitarii repunerii partilor in situatia anterioara semnarii contractului Tedy28 Tedy28 Buna seara.In cazul in care solicit instantei rezilierea unui contract de prestari servicii (din culpa paratei) si repunerea partilor in situatia anterioara ... (vezi toată discuția)
Actiune in rezolutiune - calitate procesuala activa Raldina Raldina Buna ziua, Cu privire la actiunea in rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, aceasta poate fi introdusa doar de unul dintre soti ... (vezi toată discuția)