daca am cistigat un proces in care s-a constatat nulitatea absoluta al unui contract daca sentinta devine definitiva si irevocabila pot deschide o alta actiune prin care sa cer repunerea partilor in situatia anterioara si sa cer restituirea sumelor pe care le-am virat in baza acelui contract? va multumesc.
aveati posibilitatea ca in subsidiar cu actiunea principala sa solicitati si acest aspect.
ca idee- repunerea in situatia anterioara este posibila doar in cadrul unui contract cu executare dintr-o data(caz cand se dispune rezolutiunea lui).
la cele cu executare succesiva(caz in care se pronunta rezilierea lui), acest lucru nu mai este posibil.
ar trebui sa ne precizati care a fost obiectul actiunii si daca a fost promovata doar o actiune in constatare(nu in realizare)
sa va detaliez in anul 2007 am incheiat un contract de asociere in participatiune pt. desfasurarea unei activitati agricole.asociatul unu avind ca aport in contract o suprafata de...... .acum in urma procesului s-a constatat ca terenul nu-i apartinea decit in parte restul fiind subarendat . instanta l-a calificat ca fiind contract de arenda si nu de asociere pt. ca nu intrunea conditiile impuse de lege. acesta fiind inregistrat la primarie si nu l-a organul fiscal. legea arendarii 16/1994 in art. 22 arata ca subarendarea este interzisa. pot cere sa-mi restituie sumele respectiv 97000 ron? va multumesc
Asociere
nastasemihaela
As dori sa stiu daca o persoana juridica se poate asocia cu o persoana fizica in baza unui contract de asociere in participatiune. Mai precis am o firma si ... (vezi toată discuția)