avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 544/2001, incalcata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 544/2001, incalcata

Buna ziua,

Exista o institutie careia eu i cer anumite informatii de interes public. Aceasta refuza de cel putin 1 an de zile sa-mi trimita vreun raspuns. M-am adresat tuturor institutiilor posibile, competente, din tara, situatia insa ramane aceiasi. Daca initiez o actiune in instanta si depun acte doveditoare ce castig de cauza am? Decat sa le ia acelora 10% din salariu mai bine stau linistit si ma impac cu gandul ca asta este Romania, fiind o masura prea mica. Ma gandesc daca exista cu adevarat o solutie. Se poate cere o suma de bani banuiesc dar instanta va aproba probabil cateva sute de lei, motiv pentru care este iar pierdere de timp. Stie cineva vreo solutie astfel incat acea institutie sa fie trasa la raspundere destul de satisfacator?
Pare aiurea dar angajatii acelei institutii nu raspund tocmai pentru ca au ceva de ascuns. Mai stiu ca in instanta poti cere cat vrei, ce vrei, dar totul ramane la latitudinea judecatorului.

Multumesc!
Ady
Cel mai recent răspuns: Ady337 , utilizator 19:33, 16 Martie 2011
dvs in ce calitate si care e temeiul legal in care ati solicitat acele informatii?
legea 544/2001 nu prezuma ca orice informatie este de interes public si poate fi pusa la dispozitia persoanelor care solicita acele informatii.
Legea prevede explicit ce anume si cat anume poate fi remis catre public.
Daca ne prezentati ce anume ati solicitat, in ce calitate si care era interesul dvs, va putem, impartasi si opinia noastra.
Am cerut informatii despre activitatea lor, am inaintat sesizari prin care aratam lucruri ilegale din aria lor de raspundere si unde apoi se duceau ei si dadeau amenzi simbolice, lucram in acelasi domeniu, institutii diferite, si pentru mine erau de interes acele informatii pentru a duce o actiune eficienta. Altfel spus ma interesau acele informatii pentru cunoasterea exacta a unei situatii.
In calitate de cetatean, de persoana interesata in anumite decizii, la care am si participat, evident in temeiul legii 544/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia ... dana manea dana manea O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia la care lucreaza sotia sa, sa i se comunice daca in anumite date sotia a fost prezenta la serviciu ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pe legea 544/2001 akmalex akmalex Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti , ce sanctiuni risca un director de AJOFM pentru furnizarea de informatii false pe Legea 544/2001 ! Am facut o astfel de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)