avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Alocatiile pentru copii pot fi retinute de banci?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Alocatiile pentru copii pot fi retinute de banci?

Am si eu o intrebare: alocatiile pentru copii, pot fi retinute de banci? Daca am un credit catre o banca X, nu mai pot plati ratele la timp si mi se blocheaza contul de catre banca, respectiva banca are dreptul sa opreasca alocatia copilului in contul datoriei mele catre ea?
Cel mai recent răspuns: miky_30 , utilizator 21:32, 16 Martie 2011
Nu, din doua motive:
1. alocatia este a copilului, acesta nu are niciun contract cu banca;
2. alocatia face parte dintre veniturile care nu pot fi urmarite pentru stingerea datoriilor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
elena138, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns. Ce ar trebui facut in acest caz?
Face-ti o reesalonare a creditului ,ca sa puteti sa va incadrati cu plata ratelor .Asta inseaman sa prelungiti perioada creditului ,si astfel banaca va fixa , o rata mai mica cu o dobanda mult mai mica fata de situatia in care va aflati .Mergeti la bana si discutati problema .Multa bafta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- solutii? innaflorina innaflorina Buna ziua.Anul trecut am contactat un credit de nevoi personale de la o banca, in valoare de 3500 ron.De la inceputul acestui an, din motive personale, nu am ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie datoria ? tess_n95 tess_n95 Am avut un contractat un card de credit in 2005,iar banca trebuia sa-si retraga suma minima datorata din cardul de salariu. In data19.10.2012 banca mi-a retras ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bcr prin kruk ginamangra ginamangra Domnul X a contactat 4 credite mai mici de la BCR. Dansul a platit o perioada ratele la ele dupa care nu a mai putut plati. BCR a dat creditele la Kruck care ... (vezi toată discuția)