avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum imi afecteaza incheierea unei conventii civile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum imi afecteaza incheierea unei conventii civile somajul?

Buna ziua!

In data de 23.03.2011 e ultima mea zi de somaj.Cu data de 21 as vrea sa fac o conventie cu o firma sa lucrez o saptamana cu 47 ron pe zi ,tinand locul unei alte angajate aflata in concediul de odihna . Cum imi afecteaza aceasta conventie somajul?
Cel mai recent răspuns: Andreea Erdei , utilizator 19:21, 20 Martie 2011
Ca sa puteti inlocui o anagajata ar trebui sa fiti angajata cu acte in regula .Conventiile civile nu se mai incheie ,ci doar contract individual de munca.In mometul in care incheiati un astfel de contract , somajul nu se mai acorda ,isi inceteaza plata .Numai la negru sa lucrati ,ca sa nu va afecteze somajul, dar asta depinde de angajator ,si nu v-as sfatui sa lucrati la negru ,nu mai beneficiati de niciun drept legal acordat
1. Fiind vorba de numai doua zile de ce nu incheiati conventia dupa ce se termina perioada de somaj.
2. Anuntati la Somaj ca incheiati conventia si va inceteaza somajul cu doua zile mai devreme.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua astăzi ma sunat șeful meu și mi-a mi-a zis ca mi-a ... Yeruy Yeruy Bună ziua astăzi ma sunat șeful meu și mi-a mi-a zis ca mi-a încheiat contractul ca indisciplinat pentru ca nu am făcut perioada de preaviz înscrisă ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in cazul demisiei andreea elena andreea elena doresc sa-mi dau demisia.nu stiu exact cum e cu concediul.am avut concediu de odihna toata luna august.daca incep din ianuarie,februarie in alta parte cate ... (vezi toată discuția)