avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru angajatii firmelor care nu si-au platit ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru angajatii firmelor care nu si-au platit contributia

Buna ziua
As vrea sa stiu daca pentru angajatii unei firme care din ianuarie 2010 nu a mai platit contributia la fondul de somaj si care din decembrie 2011 a intrat in procedura de faliment, exista posibilitatea de a primi somaj?
multumesc f mult pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:50, 17 Martie 2011
1. Legea 76/2002 s-a modificat, prin OUG 17/2011, si acum precizeaza:
Art. 37.
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele in care angajatii sau, dupa caz, si angajatorii au datorat contributii de asigurari pentru somaj in sistemul asigurarilor pentru somaj in Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte.
...
2. Adica este stagiu de cotizare si perioada in care angajatorul nu a platit contributia la somaj dar a intocmit si depus declaratia nominala lunara cu contributia datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de indeplinit pt a beneficia de somaj anaitsirc63 anaitsirc63 daca angajatorul nu a platit contributiile la bs si bas in ultimii doi ani angajatii mai pot beneficia de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Taxe neplatite si intrarea in somaj oltul oltul am o vechime de 15 luni in actualul loc de munca,dar sunt aproape sigur ca angajatorul nu a platit taxele dupa mine (CAS,pensionare,somaj..nu stiu ce trebuie ... (vezi toată discuția)