Doresc sa rezolv o problema cu uun teren.
Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris de mana cu cel de la care am cumparat. Nici intre cel de la care am cumparat si proprietar nu sunt inscrcisuri de mana. Proprietarul nici macar nu se cunoaste, la fel e si cu mostenitorii. Practic terenul s-a transmis de zeci de ani prin viu grai.Terenul l-am cumparat de vreo 16 ani. Dar impozitul la stat nu e platit de nimeni pe respectivul teren, nici eu nu amplatit.
Vreau sa construiesc ceva pe teren. Cum pot dobandi dreptul de proprietate?
Am nevoie de certificatul de deces al proprietarului? Am nevoie de certificat de nastere/deces a mostenitorilor in cazul in care-i gasesc? Am sanse sa castig in instanta si fara certificatul fiscal de la primarie?
CE solutii se pot gasi in acest caz pentru a dobandi dreptul de proprietate?Am 43 ani.
Va multumesc
Sa inteleg ca aveti un certificat fiscal? Pai ce nume este trecut in el? In opinia mea, fara adevaratul proprietar nu rezolvati nimic. Primii pasi vi i-am explicat. In mod normal aveti nevoie de adevaratii proprietari si de persoana de la care ati cumparat. Dar important este sa faceti primii pasi - sa identificati proprietarul. Asa cum v-am spus, in instanta nu aveti parati. Fara parati nu exista proces. Cel care a cumparat de la proprietar nu avea voie sa va vanda atat timp cat nu detinea actele necesare. In opinia mea este vorba de o grosolana inselaciune. Atsa pt. ca vorbim de perioada de dupa 1989.
Nu stiu cine este adevaratul proprietar. Acest teren a fost vandut prin viu grai cateva generatii. Persoana trecuta in Cartea Funciara este decedata demult, dar nu am certificatul de deces pentru ca nu stiu cine este, unde a murit.....nu cunosc nici mostenitorii. Abia am facut rost de datele din CF.
Si eu ma intreb, daca am 2-3 martori ca eu am posedat terenul, am castig de cauza?
Art. 646. Bunurile fãrã stãpân sunt ale statului. Art. 680. În lipsã de mostenitori legali sau testamentari, bunurile lãsate de defunct trec în proprietatea statului.
Cum sa se vanda un teren prin viu grai? Ca nu v-a tulburat nimeni, nu inseamna ca terenul acela nu poate face parte din domeniul public si, in consecinta, nu-l puteti uzucapa.
Partaj
wolfmistery
Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)