avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Re-intrare in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Re-intrare in CIC

Buna ziua,
ce se intampla in urmatoarea situatie:
1. o salariata care a fost in CIC s-a intors la lucru in momentul in care copilul a implinit 1 an.
2. se afla in perioada in care primeste stimulentul
3. au trecut mai putin de 6 luni de la intoarcerea la lucru si este cercetata disciplinar pentru ca nu si-a indeplinit corespunzator responsabilitatile din fisa postului.
4. Pana la implinirea a 6 luni de la intoarcerea la lucru mai sunt aproximativ 2 saptamani. In aceste conditii - daca decizia care se va lua (in urma cercetarii disciplinare) este de a i se desface contractul de munca dupa data la care se vor implini cele 6 luni de la intoarcerea la lucru - este legala aceasta decizie?
Daca da - atunci - salariata respectiva isi poate depune dosarul pentru re-intrare in CIC?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 17 Martie 2011
1. decizia va fi legala, dar ea poate fi atacata ptr. alte motive
2. nu isi poate depune din nou dosarul
Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns.
Salariata respectiva nu poate sa-si mai depuna dosarul de re-intrare in CIC chiar daca este vorba despre un copil care nu a implinit inca 2 ani?
Îsi poate depune din nou dosarul pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului ... intrucat a nascut inainte de 01.01.2011 si ii sunt aplicabile pevederile OUG nr.148/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate krainik krainik Buna!Am intrat in concediu de paternitate cu 4 luni inainte,cand copilul meu avea 9luni,dar ma gandesc serios sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti : 1. daca o salariata care depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil pentru 1 an, si dupa un an sau inainte ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil/ stimulent RamonaI RamonaI Buna ziua am o mare dilema in legatura cu indemnizatia....am fost in indemnizatie crestere copil pana acesta a facut 1 an si 4 luni apoi am primit stimulentul ... (vezi toată discuția)